Nokia, Android Sistemli Telefon ve Tabletlere Geri Dönüyor!

Nokia markası Android işletim sistemli telefon ve tablet pazarına girmek için hazırlanıyor!

Nokia, Android Sistemli Telefon ve Tabletlere Geri Dönüyor!

Microsoft'un başarısız bir şekilde kullandığı Nokia marka anlaşması bugün sona eriyor. Efsane telefon markası bugün yaptığı açıklama ile isim haklarını HMD global adlı yeni bir şirkete lisansladığını, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletler üreteceğini duyurdu.

Yeni şirket, Nokia'nın isim hakları ve Microsoft'ta kalan kullanıyla ilgili işleri yavaş yavaş tamamlıyor. Söylenene göre önümüzdeki 10 senelik süreç içerisinde Nokia markası tamamen yenilenmiş tasarım ve donanımıyla akıllı telefon ve tablet piyasasına dönecek. Ayrıca HDM global'in şimdiden Nokia için 500 milyon dolarlık yatırımını hazırladığı da verilen bilgiler arasında.

Nokia kısa süre içinde HDM global'in yönetim kadrosuyla birlikte masaya oturacak ve planlanan cihazlar için gerekli marka tescilleri ve performans hesaplamaları yapacak. Şimdilik kesin olarak belirlenen, bizim için de en önemli olan, Nokia markasıyla göreceğimiz yeni telefon ve tabletlerde Android işletim sistemi kullanılacağı. Senelerdir beklenen cihazlar çok uzak olmayan bir gelecekte, belki de hiç beklemediğimiz bir donanımla karşımıza çıkabilir.

Xiaomi'den Google I/O Konferansı'nda Android İçin Büyük Bir Sürpriz Var

Apple iPhone 7’nin Samsung Galaxy Note 6 Bekleyenlere Bir Sürprizi Var

YORUMLAR