Nokia Artık Resmi Olarak Microsoft'un

Nokia artık resmi olarak Microsoft'un ve iki şirket arasındaki bağ eskisine göre çok daha güçlü.

Nokia Artık Resmi Olarak Microsoft'un

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un Nokia'yı satın aldığından sizlere bahsetmiştik ve artık beklenen gün geldi çattı diyebiliriz. Satın alma bugün resmi olarak gerçekleştirildi ve böylece Nokia'nın cihazlar ve hizmetler bölümü Microsoft'un kanatları altına alınmış oldu. Böylece Microsoft ile Nokia arasındaki Windows Phone akıllı telefonlar konusundaki işbirliğinin çok daha etkili bir hale dönüşmesi ve iki şirketin de daha güçlü olarak akıllı cihazlar pazarında yer alması bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Satya Nadella konuya dair şu açıklamayı gerçekleştirdi:

"Bugün Nokia Cihazlar ve Hizmetler departmanına ailemize hoş geldiniz diyoruz. Getirdikleri mobil yetenekler ve katkılar dönüşümümüzü hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Partnerlerimizle birlikte inovasyonu mobil ve bulut öncelikli dünyamıza çok daha hızlı bir şekilde getirmeye odaklanmış durumdayız."

Konuya dair geçmiş Nokia CEO'su Stephen Elop'un açıklaması ise şu şekilde:

"Microsoft ile Nokia Cihazlar ve Hizmetler'in bir arada geniş bir aile oluşturmasıyla, tutkumuzu, kararlığımızı ve bağlılığımızı sizlere sunulabilecek en iyi teknolojiyi getirmek için kullanacağız."

Satın alma sonucunda Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlardaki geliştirmelerin daha da hızlı bir şekilde ortaya konacağı sonucuna varabiliriz. Ancak Nokia'nın Windows Phone dışındaki modelleri için de desteğin devam edeceği, böylece satın almadan dolayı kullanıcıların zarar görmeyeceği de aktarılıyor.

Nokia uzun yıllardır mobil satışlar konusunda büyük sorunlar yaşıyordu ve eski popülerliğini kaybetmesi nedeniyle mali sıkıntılar içerisindeydi. Microsoft'un güçlü yapısının şirketi yeniden ayağa kaldırmak konusunda yeterli olup olmayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YORUMLAR