Nokia, Samsung'dan Korktuğu İçin Windows Phone 8 Kullanmış

Nokia'nın Android işletim sistemi yerine Windows Phone 8 kullanmasının nedenleri arasında Samsung'a karşı duyduğu büyük korku yer alıyor.

Nokia, Samsung'dan Korktuğu İçin Windows Phone 8 Kullanmış

Nokia'nın son günlerde piyasaya sürdüğü Lumia 1020 modeli 41 megapiksellik kamerası ve sahip olduğu kamera yazılımı ile gündeme geldiği aşikar. Windows Phone 8 işletim sistemli cihazlar arasında en yüksek popülerliğe sahip olan Lumia serisi cihazların Nokia'nın bahtını biraz açtığını söylemek mümkün. Özellikle modern tasarımı ve kamerası ile dikkat çeken bu seri elbette Android kullanıcılarının da iştahını kabartıyor ancak Windows Phone 8 sebebiyle oldukça fazla miktarda tereddüt var.

Nokia'nın CEO'su Stephen Elop'un neden Android işletim sistemini değil de Windows Phone 8'i tercih ettiğine dair bazı bilgiler ortaya çıktı ve şirketin tam olarak Samsung'dan korktuğu belli oldu. Bunun nedeni ise Samsung'un neredeyse tek başına tüm Android piyasasını kontrol etmesi ve hakimiyetini koruması. Elbette diğer üreticiler de mevcut ancak Samsung'un satışlarının yanında oldukça marjinal bir durumdalar ve Nokia aynı duruma bir kez daha düşmek istemiyor.

Guardian'a yaptığı açıklamada Windows Phone 8 kararını verdikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden Elop, daha uzunca bir süre Android dünyasına adım atmayacaklarını göstermiş oldu. Samsung'un inanılmaz pazarlama bütçesi ve gücüne dayanamayacağını bilen Nokia'nın bu kararı, arkasına aldığı Microsoft'un pazarlama gücü sayesinde çok daha etkili bir hale geliyor.

Apple'ın çiplerini Samsung üretecek

YORUMLAR