Nokia Telefon Üreteceğine Dair İddiaları Yalanladı

Nokia 2016'da akıllı telefon çıkaracağına dair tüm haberleri yalanladı.

Nokia Telefon Üreteceğine Dair İddiaları Yalanladı

Teknoloji dünyasında geçen hafta Nokia’nın 2016’da bir telefonla mobil dünyaya geri döneceği konuşuluyordu. Bunlar bir iddiadan öteye geçmiyordu ama Nokia sonunda dayanamadı. 

Tüm iddialar daha da artmadan Nokia bu haberlere karşı resmi bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu haberlerin "balon" olduğunu ima eden açıklamasında Nokia, kısaca 2016’da ya da sonraki yıllarda her hangi bir telefonu pazara sokmayı düşünmediklerini açıkladı.

Nokia bugün kasasında 10 bin kadar patent saklayan bir firma olduğu için, bu tür iddiaların ortaya atılması doğal olarak karşılanıyor. 'Bu patentlerden biri mutlaka bir telefondur' mantığı güdülmüş olabilir. 

Öte yandan Nokia’nın N1 Tableti ve Nokia Z Launcher Android arayüzü aslında mobil işletim sistemlerinden çok uzaklaşmayacağının da bir işareti. Ancak Nokia, bu gelişmeleri bir telefonun geleceği işareti gibi görmenin son drece ‘hayalci’ bir durum olduğunu işaret ediyor.

Öte yandan haber kaynakları, Nokia’nın bu tepkisinin Microsoft ile şirketi 2016’nın son çeyreğine kadar bağlayan anlaşmadan dolayı yapmış olabileceğini savunuyorlar.

Kısaca teknoloji dünyası Nokia’dan "hayır" cevabı kabul etmiyor gibi.

Nokia Z Launcher Muhteşem Özelliklerle Güncellendi

YORUMLAR