Normalleşme için Aşılamada İlk Hedef Ne? Normalleşme Ne Zaman?

Vatandaşlar normalleşme ne zaman olacak sorusunu merak ediyor. Kafeler ne zaman açılacak? Aşılamada ilk hedef ne? Detaylar haberimizde.

normallesme-icin-asilamada-ilk-hedef-ne

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken aşılama çalışmaları da sürüyor. Türkiye'ye 6.5 milyonluk 2. parti koronavirüs aşıları geldi. Normalleşme ne zaman? Kafeler ne zaman açılacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar.

Normalleşme Ne Zaman? Aşılamada İlk Hedef Belli Oldu

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, yapılan plan işlerse 15 gün içinde 10 milyon aşı daha gelecek. Bu aşıların kitlelere yapılması da mart ayının başını bulacak. Bu takvime göre, 20 milyona yakın aşı, ikinci tur aşılanmalar da hesaba katıldığında en fazla 15 milyon kişiye yapılmış olacak.

Bu da “öncelikli, hareketli ve riskli” kitlelerin aşılanmasına yetecek. İkinci dozları yapılacak olan yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı, 8 milyon 65 yaş üstü, 1 milyon emniyet mensubu, 1 milyon TSK mensubu, 1 milyon öğretmenin aşılanmasına öncelik verildiğinde, 12 milyon kişiden oluşan ilk hedef kitlenin aşılanması tamamlanmış olacak.

Normalleşme Ne Zaman?

Hükümette yapılan değerlendirmelerde, farklı iki görüş bulunduğu aktarılıyor. İlk görüşte Şubat ayının ikinci yarısından itibaren okullar, lokanta ve kafelerin aşama aşama kontrollü olarak açılmasını savunanlarla, mart ayının ikinci yarısına kadar beklenmesi gerektiğini dile getirenler bulunuyor.

İkinci görüşte ise önce aşılamanın bitmesi gerektiği söyleniyor. Okulların açılmasının virüsün çocuklar ve gençler aracılığıyla evlere taşınması anlamına geleceği, 65 yaş grubunun aşılanması bitmeden okulların açılmaması gerektiğini belirtenler bulunuyor.

Mutasyonlu Koronavirüsün Fotoğrafı Yayımlandı!
Bilim

Mutasyonlu Koronavirüsün Fotoğrafı Yayımlandı!

Mutasyonlu koronavirüsün fotoğrafı paylaşıldı. Rusya’da yer alan Vektor Devlet Araştırma Merkezinde görevli bilim insanları, mutasyona uğrayan COVID-19 virüsünün ilk mikroskop fotoğrafını çekti.

Sizce normalleşme ne zaman gerçekleşmeli? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Hemen aşağıdan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza indirebilir ve son duruma bakabilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs haritası yer alıyor. Bu haritada üzerinden nerelerde koronavirüs var olduğu bölgelerin ne kadar derecede riskli olduğu görülüyor. Aynı zaman HES kodu işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

 

YORUMLAR