Nvidia Shield Gövde Gösterisi Yapıyor

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan CES 2013 fuarında Nvidia, Project Shield isimli mobil oyun konsoluyla dikkatleri üzerine toplamıştı.

Nvidia Shield Gövde Gösterisi Yapıyor

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan CES 2013 fuarında Nvidia, Project Shield isimli mobil oyun konsoluyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Bu oyun konsolunun bu kadar ilgi çekmesinin nedeni bilgisayar oyunlarını aynı kalitede oynatabiliyor olmasıydı. Bunun altyapısı şu şekilde sağlanıyordu:

Oyunlar aslen bilgisayarınız üzerinde çalışıyor, sonrasında ise Nvidia'nın Grid isimli bulut servisi yardımıyla oyun mobil cihazınızla ya da Project Shield oyun konsolunuzla senkronize oluyor ve oyunu oynuyorsunuz. Yani internet yardımıyla bilgisayarınızdaki oyunu mobil cihazlardan kontrol etmektesiniz.

Nvidia yeni yayınladığı video ile bu altyapının nasıl çalıştığını bizlere tanıtıyor. Videoda en güncel bilgisayar oyunlarından olan Borderlands 2 oynanmakta.

Ana bilgisayarda Geforce GTX 680 ekran kartı kullanılıyor ve oyun Nvidia Physx aktif olarak en yüksek detay seviyesine çekilmiş. Shield üzerinde bu grafikler herhangi bir kalite kaybı olmadan görüntülenmekte ve oyun saniyede 60 kare hızında(fps) çalışmakta. Bu şu ana kadar bir mobil oyun konsolunda elde edilen en yüksek grafik kalitesi ve kare hızı olabilir.

Ayrıca bilgisayar ve Shield arasındaki senkronizasyon o kadar mükemmel ki oyun oynarken herhangi bir gecikme yaşanmamakta.

Videoda Shield'ın en güncel Android Jelly Bean sürümünü kullandığından bahsediliyor ve Borderlands 2'ye Steam üzerinden erişiliyor. Videoda değinilen son nokta ise Shield üzerindeki ses sistemi. Bu küçük hoparlörlerin daha büyük hoparlörler gibi ses verebildiğinden ve ses kalitesinden bahsedilmekte.

İşte Nvidia Shield Borderlands 2 gösterimi:

Nvidia Shield Borderlands 2 Gösterimi
OYUN

Nvidia Shield Borderlands 2 Gösterimi

Nvidia, CES 2013'te üzerine büyük bir ilgi toplayan mobil oyun konsolu Project Shield için gövde gösterisi tadında bir video yayınladı.

Nvidia Shield CES 2013 tanıtımı burada

YORUMLAR