Nvidia'nın Yeni 8 Çekirdekli Performans Canavarı Tegra X1 Su Yüzüne Çıktı!

Nvidia Tegra X1, 1 teraflop işlem kapasitesine sahip olan ilk mobil işlemci

Nvidia'nın Yeni 8 Çekirdekli Performans Canavarı Tegra X1 Su Yüzüne Çıktı!

Ürettiği ekran kartı çipleriyle tanıdığımız Nvidia, CES 2015'te mobil işlemci ailesi Tegra'nın yeni üyesi Tegra X1'i tanıttı. 8 çekirdekli 64 bit bir işlemci olan Nvidia Tegra X1 yüksek güç verimliliğine sahip olan ve bir o kadar da yüksek performans verebilen bir işlemci olarak duyuruluyor. Bu yeni mobil işlemci Maxvell mimarisine sahip bir GPU ile bütünleşik olarak gelmekte. Mobil oyunculuğu hedefleyen Nvidia Tegra X1, Android cihazlarda çok daha yüksek kalitede oyunlar oynamamızı mümkün kılacak gibi görünüyor. Nvidia da Maxvell mimarisini tartışmasız ürettikleri en güçlü GPU mimarisi olarak tanımlamakta.

Nvidia Tegra X1 dünyanın ilk 1 teraflop işlem kapasitesine sahip mobil çipi ünvanını taşıyor. Bu işlem kapasitesi beraberinde yüksek potansiyel de getiriyor. Nvidia Tegra X1 sayesinde daha gelişmiş uygulamaları ve daha gelişmiş grafik ve fizik hesaplamalarına sahip oyunları Android cihazımızda kullanabilecek ve oynayabileceğiz.

256 çekirdekli Maxvell GPU ile donatılmış olan Nvidia Tegra X1 ile 60 FPS'de 4k kalitede video kaydı da yapabileceğiz. Nvidia'nın bu yeni performans canavarını ilk olarak Nvidia Shield gibi el konsollarında kullanması bekleniyor.

Nvidia Yeni Bilgisayar Teknolojileri ile Geleceğin Arabalarına Hayat Veriyor

YORUMLAR