Oculus Önemli Bir Oyun Stüdyosunu Satın Aldı

Bugün yapılan açıklama ile Oculus'un Asgard's Wrath isimli oyunu geliştiren Sanzaru Games isimli oyun stüdyosunu satın aldığını açıkladı.

oculus oyun stüdyosu satın aldı

Facebook, Oculus Studios içerisinde yer alan oyun stüdyolarının sayısını artırma kararında ısrarlı. Bugün yapılan açıklama ile Oculus'un Asgard's Wrath isimli oyunu geliştiren Sanzaru Games isimli oyun stüdyosunu satın aldığını açıkladı.

Sanal gerçeklik başlıklarına çıkan oyunların sayısını çoğaltmak adına oyun stüdyolarına yatırım yapma kararı alan Facebook, çeşitli satın almalar yapmaya başlamıştı. Şirketin hedefine giren son stüdyo ise Sanzaru Games oldu. Asgard's Wrath ismini verdiği oyunla önemli bir sükse yakalayan stüdyo, başarılı işlerin altına imza atmıştı. Facebook'tan yapılan açıklamada ise satın alma konusunda şunlar söylendi:

Sanzura daha önce birçok farklı dalda başarılar göstermiş, deneyimli bir oyun stüdyosudur ve VR konusunda öncü isimlerdendir. Oculus Studios ile ortaklık yapan ilk şirketlerden biri olmalarının yanı sıra 2016 yılından bu yana Oculus Rift için dört farklı oyun geliştirmişlerdir. Oyunlarına üç farklı açıdan yaklaşmaktadırlar: Harika tasarım, mükemmel sanat yaratımı ve güçlü teknoloji. Bunlar Sanzura'nın Asgard's Wrath gibi güçlü bir oyun inşa etmelerinin temellerini de oluşturmaktadır. VR dünyasını ileriye götürecek güçleri olduğunu düşünüyoruz.

Facebook, Sanzura Games'i satın almadan önce Beat Games isimli bir başka sanal başlık oyun stüdyosunu bünyesine dahil etmişti. Beat Saber ile VR dünyasına hareketlilik getiren ve birçok ödül alan stüdyo, Facebook desteğiyle daha büyük yapımların peşine düşmüştü.

Bugün itibarıyla Facebook ailesine katılan Sanzura Games'in Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da bulunan üç farklı ofisi, Oculus çatısının altına geçti. Sanzura Games, VR oyunlarının yanı sıra daha önce Sony'ye Sly Collection ve God of War Collection gibi paketlerin yapımında yardım etmişti.

YORUMLAR