Ofiste Uyuyan Twitter Çalışanı Viral Oldu

Elon Musk'ın Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkardığı bu süreçte bir çalışan ofiste uyudu ve paylaşılan fotoğrafı viral oldu. İşte detaylar!

Ofiste Uyuyan Twitter Çalışanı Viral Oldu

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonrası Dünya çapındaki binlerce Twitter çalışanı için ortamda kaos ve felaket hâkimdi. Tüm bu işten çıkarma dramının ortasında, bir Twitter çalışanının şirketin ofisinde yerde uyurken çekilmiş bir fotoğrafı, geçen hafta Twitter'da âdeta viral oldu. Çoğu kişi için bu resim, Elon Musk'ın çalışanlara dayattığı katı son teslim tarihlerinin sonucunu gösteriyordu.

İlginç bir şekilde söz konusu çalışan ve Dünya çapında viral olan Esther Crawford, herhangi bir yaptırıma uğramadı ve Business Insider'ın bildirdiğine göre toplu işten çıkarmalardan sağ kurtulan şanslı kişiler arasında yer aldı. Twitter'daki pek çok kişi onunla empati kurarken, bazı kesimler ise onun iş ahlakını sorguladı.

Esther Crawford, LinkedIn profilinde belirttiği üzere yaklaşık iki yıldır Twitter'da ürün yönetimi direktörü konumunda. The Information geçtiğimiz hafta, Musk'ın satın alma işlemini tamamlamasından bu yana Esther Crawford'un Twitter'da viral hâline geldiğini bildirdi.

Ofiste Uyuyan Twitter Çalışanı Viral Oldu

Elon Musk Çalışanlara Katı Son Teslim Tarihleri Dayatıyor

Business Insider'a göre Elon Musk büyük projeler için katı son teslim tarihleri belirlediği için Twitter çalışanları daha uzun saatler çalışıyor. Yöneticilerden ve çalışanlardan Elon Musk'ın teslim tarihlerini karşılamak için fazladan mesai yapmaları istendi, bu da Esther Crawford'un neden ofiste uyumak zorunda kaldığını açıklıyor. Esther Crawford, fotoğrafının internette yayılmasının ardından takipçilerinden aldığı eleştirilere yanıt olarak, bu işin bazen "fedakârlık gerektirdiğini" belirtti. Bununla birlikte birçok kişi, çalışanların yarısı işten çıkarılacağı için bunun kovulmamak adına yapılan bir şovdan ibaret olduğunu düşünüyor.

Daha da ilginci Esther Crawford'a son dönemde Elon Musk da katılmış gibi görünüyor. Elon Musk'a yakınlığıyla bilinen Matt Wallace, geçtiğimiz gün "Elon Musk, özel şeflerden oluşan bir ekip ona 5 yıldızlı bir yemek hazırlarken, şu anda 100 milyon dolarlık bir malikânede 100 kadına masaj yaptırıyor olabilir! Hayır, bunun yerine Elon Musk şu anda Twitter Genel Merkezi'nde uyuyor ve Dünya'yı iyileştirmek için her gün kendini parçalıyor." ifadelerine yer verdiği bir tweet paylaştı. Tweet'in altında pek çok kesim Elon Musk'ı överken, pek çok kesim de ters görüşü savundu.

Twitter'ın Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Hayal Kırıklığı Yarattı
SOSYAL MEDYA

Twitter'ın Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Hayal Kırıklığı Yarattı

Twitter DM özelliğine uçtan uca şifreleme desteğine kavuştu. Popüler sosyal medya platformunun Direkt Mesaj bölümü, yeni sunulan özellik sayesinde daha güvenli hâle geldi ancak bunun için belirlenen bir şart hayal kırıklığı yarattı.

Elon Musk'tan Radikal Bir Twitter Değişikliği Daha!
SOSYAL MEDYA

Elon Musk'tan Radikal Bir Twitter Değişikliği Daha!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla popüler sosyal medya platformuna gelen pek çok değişiklikle karşılaştık.

YORUMLAR