Ölümcül Bakteri Yayılmaya Başladı: 2020 Sal Artık!

Kuzey ve Güney Karolina'da ölümcül bir bakteri yayılmaya başladı. Merak edilen detayları sizler için bir araya getirdik.

olumcul-bakteri-yayilmaya-basladi

ABD'nin Kuzey ve Güney Karolina eyaletlerinde Vibrio adlı bir bakterinin yayılmaya başladığı aktarılıyor. Vibro bakterisi nedir? Vibro bakterisi nasıl bulaşıyor? İşte bilinmesi gerekenler.

Vibro Bakterisi Nasıl Bulaşıyor?

BGR.com'un aktardığı habere göre, bakteri suda yüzüldüğünde veya suya dokunulduğunda vücutta açık yara var ise bulaşıyor. Yerel raporlara göre, Vibrio enfeksiyonları 2007'den beri ikiz en az 500 kişiyi etkiledi. CDC'ye göre ABD'de yılda 80.000 Vibrio enfeksiyonu vakası tahmin edilmekte.

South Carolina Üniversitesi'nden bilim adamı Geoff Scott, The State'e “Son 10 veya 12 yılda daha büyük bir sorun haline geldi” dedi. Aktarılanlara göre bakteri nehirlerde ve akarsularda görülüyor. Vakaların yüksek su seviyelerini yerleşim alanlarına taşıyan kasırgalar nedeniyle arttığı söyleniyor.

Geçen bahardan bu yana yüz binlerce Amerikalıyı öldüren COVID-19 hastalığı ile uğraşan Amerika'da Vibrio enfeksiyonları nadir görülüyor.

Genellikle sıcak havalarda en tehlikeli olan bakteri Amerika'da kuzeye ve iç kesimlere doğru ilerliyor. Güney Carolina'da her yıl enfeksiyon sayısı 2007'den bu yana 8'den 29'a yükseldi. Bakterinin herkesi etkileyebileceği, ancak karaciğer hastalığı olan veya sağlığı kötü olanların bir vibrio enfeksiyonundan hayatının kaybetme olasılığının yüksek olduğu aktarılmakta.

Tuvalet Sizi Öldürebilir! Araştırma Yapıldı: Sonuç Korkutucu
Bilim

Tuvalet Sizi Öldürebilir! Araştırma Yapıldı: Sonuç Korkutucu

Kimya şirketi Harpic klozet kapağının neden kapalı tutulması gerektiği ile ilgili bir araştırma yaptı. Aratırma sonuçlarına göre klozet kapağı açık bir şekilde sifon çekildiğinde ölüme kadar yol açan sorunlar ortaya çıkıyor.

Sizler konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR