Ömrü Uzatan Besinler Açıklandı: Araştırma Yapıldı

Ömrü uzatan besinler duyuruldu. Hangi besinler ömrü uzatıyor? Fransa kamu kurumu Ulusal Sağlıklı Beslenme Programı kapsamında araştırma yapıldı.

Emre Fırtına -

Ömrü uzatan besinler neler? Fransa kamu kurumu Ulusal Sağlıklı Beslenme Programı kapsamında yapılan araştırmada ömrü uzatan besinler açıklandı.

Ömrü Uzatan Besinler Duyuruldu

Araştırmaya göre, günde iki porsiyon meyve üç porsiyon sebze yemenin ömrü uzattığı açıklandı.

Harvard Tıp Fakültesi’nde Epidemiyolog ve beslenme uzmanı olarak görev yapan Prof. Dong D. Wang öncülüğünde gerçekleştirilen araştırmaya göre, günde iki porsiyon meyve ve üç porsiyon sebze yemenin ömrü uzattığı ve çok daha sağlıklı bir yaşam sunduğu duyuruldu.

Amerikan Kalp Derneği'nde yayınlanan araştırmaya göre, dünya çapında yaklaşık 2 milyon yetişkini temsil eden araştırmalar, 2'si meyve 3'ü sebze olmak üzere günde yaklaşık beş porsiyon meyve ve sebze yemenin muhtemelen daha uzun bir yaşam için en uygun miktar olduğunu gösteriyor.

Sosyal Medya

Meyve ve Sebzelerin Temizliğinde Gümüş Suyu Kullanılmamalı

Çalışmayı yürütmek için Wang ve meslektaşları, 1984′ten 2014′e kadar her iki ila dört yılda bir gıda sıklığı anketleri kullanarak 100.000′den fazla yetişkin kadın ve erkeği izledi. Ek olarak, araştırmacılar dünya çapında yaklaşık 2 milyon yetişkinden alınan meyve ve sebze alımıyla ilgili verileri bir araya getirdi.

2 milyondan fazla katılımcının yer aldığı tüm çalışmaların analizi şunu ortaya çıkardı:

Sizler araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR