Opera Engelli Sitelere Giriş Çözümüyle Varsayılan Tarayıcınız Olacak

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Internet Explorer gibi yaygın olarak kullanılan internet tarayıclarının en büyük alternatiflerinden biri olan Opera yakın zamanda özellikle ülkemizde çok kullanışlı olacak bir özellikle birlikte gelecek.

Opera Engelli Sitelere Giriş Çözümüyle Varsayılan Tarayıcınız Olacak

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Internet Explorer gibi yaygın olarak kullanılan internet tarayıclarının en büyük alternatiflerinden biri olan Opera yakın zamanda özellikle ülkemizde çok kullanışlı olacak bir özellikle birlikte gelecek. Bilindiği üzere ülkemizde internet yasakları sıkça karşımıza çıkıyor. Bu yasaklar nedeniyle Twitter ve YouTube gibi dünyanın en çok kullanılan sosyal medya servislerinin kapatıldığına önceden tanık olmuştuk. Bu sitelere erişebilmek için ise farklı VPN çözümlerinden yararlanmıştık. Opera bu tür interent yasaklarını aşabilmeleri için kullanıcılara internet tarayıcısının masaüstü versiyonunda dahili VPN seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Bu iş için Opera'nın geliştirilmekte olan sürümüne bir VPN özelliği yerleştirilmiş.

Opera ile Yasaklı Sitelere Giriş Tek Tıklamayla Mümkün Olacak

Opera'nın hizmete sürülen bu yeni VPN servisi tamamen ücretsiz olacak ve tarayıcınız üzerinden bu özelliğe kolayca erişebileceksiniz. Engelli sitelere giriş için daha önceden de Opera üzerinde farklı tarayıcı eklentilerinden faydalınabiliyordu; fakat bu özellik dahili bir özellik olması nedeniyle daha kolay erişilebilir bir yapıda olacak ve kullanıcılar güvenilir bir VPN servisi arama derdinden kurtulacak.

Opera'nın kullanıcılara sunacağı yasaklı sitelere giriş çözümü aslında firmanın geçtiğimiz dönemde SurfEasy adlı VPN şirketini satın almasıyla ilişkili. Bu firmanın altyapısını tarayıcısına dahil eden Opera yasaksız ve kısıtlamasız bir interent deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Opera Kendine Özel Bir Reklam Engelleme Yazılımı Hazırlıyor

YORUMLAR