Orman Yangınlarının Uzaydan Çekilmiş Görüntüleri Paylaşıldı

Orman yangınları uzaydan görüntülendi. Milli Savunma Bakanlığı Marmaris ve Manavgat'ın uzaydan çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Orman yangınlarının uzaydan görüntüleri paylaşıldı. Yerli keşif uydusu Göktürk-1 ve Göktürk-2 tarafından çekildiği aktarılan bir dizi görüntü, Akdeniz bölgesinde ortaya çıkan orman yangınlarını görüntüledi. Milli Savunma Bakanlığının paylaştığı fotoğraflar kısa sürede büyük ilgi topladı.

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-1 ve Göktürk-2 tarafından çekildiği ifade edilen fotoğraflar, Antalya ve Muğla'da devam eden yangının yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Milli Savunma Bakanlığının Twitter üzerinden paylaştığı fotoğraflar yangının seyrini de ortaya koydu.

2012 yılında uzaya fırlatılan Göktürk-2 adlı Türk uydusu, Dünya’dan yaklaşık 700 kilometre uzaklıktaki yörüngesinde görev yapmaya devam ediyor. Önemli veriler göndermeye devam eden uydu, bu kez de Marmaris ve Manavgat'ı uzaydan görüntüledi.

MSB'den Van Gölü Paylaşımı: Göktürk'ten Bakalım
SOSYAL MEDYA

MSB'den Van Gölü Paylaşımı: Göktürk'ten Bakalım

MSB'nin Van Gölü paylaşımı merak uyandırdı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan Van Gölü fotoğrafı, kısa sürede sosyal medyada yankı uyandırmayı başardı.

Orman yangınları uzaydan görüntülendi

"Uzaydaki gözümüz olan yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydularımız Göktürk-1 ve Göktürk-2, yangın söndürme çalışmalarında kullanılması için Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını uzaydan görüntüledi." ifadelerini kullanan Milli Savunma Bakanlığı, orman yangınlarına ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin geçtiğimiz dönemde uzaya gönderdiği yerli keşif uyduları tarafından kaydedildiği aktarılan fotoğraflar, Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarının etkisini görüntüledi. Göktürk-1 ve Göktürk-2'nin uzaydan yaptığı paylaşımlar Türkiye'deki yangınların son durumunu gösteriyor.

Muğla'nın Marmaris ve Antalya'nın Manavgat ilçelerinde birkaç gündür devam eden orman yangınlarını dindirme çalışmaları da devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığınca paylaşılan birtakım uydu görüntülerinin yangınla mücadele eden bakanlıklar ile ilgili kurumlarla paylaşıldığı ifade edildi.

Türkiye'nin çevre, şehircilik, tarım ve ormancılık gibi alanlarda uydu görüntüsü ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşılayan Göktürk-1 ve Göktürk-2 Dünya’nın her yerinden görüntü alabiliyor ve iletişim konisi içinde bu görüntüleri merkeze aktarabiliyor.

TSK'nın hedef istihbaratı ile sayısal ve coğrafi veri ihtiyaçlarını da karşılayan uydu, oldukça yüksek hızlı bir veri haberleşmesine sahip. Göktürk-2 bu sayede yaklaşık 640 kilometrelik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebiliyor. Uydu, Dünya etrafındaki bir tam turunu ise yaklaşık olarak 98 dakikada tamamlıyor.

Peki ya siz Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan bu orman yangınları fotoğrafları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizimle ve diğer okuyucularımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR