Oscar Adayları Belli Oldu

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2023 Oscar adayları listesini açıkladı. İşte tüm kategori ve adaylar!

Hasan Okçu -

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi 2023 Oscar için aday listesini açıkladı. Belgeselden müziğe, uluslararası filmlerden kısa animasyona kadar birçok film listede yer aldı.

En iyi film kategorisinde tüm zamanların en büyük çaplı filmlerinden Avatar: Suyun Yolu ve Her Şey Her Yerde Aynı Anda filmleri dikkat çekti.

95. Oscar Adayları Listesinde Kimler Var?

Bu sene 95. düzenlenen Akademi Ödülleri, her kategoride filmler açısından geniş bir skalaya sahip. Birçok uzmana göre En İyi Film kategorisi, her sene olduğu gibi yine oldukça çekişmeli geçecek. Özellikle milyonlarca dolar gişe yaparak yıllar sonra yeniden bizleri Pandora'nın gizemleriyle tanıştıran Avatar: Suyun Yolu, güçlü bir çıkış yapan Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, özgün hikayesi ve sinematografisiyle dikkat çeken Her Şey Her Yerde Aynı Anda, ödüllerin en büyük adaylarından.

Aday listesine göre toplamda 11 dalda aday gösterilen Her Şey Her Yerde Aynı Anda, en fazla adaylık alan film olarak öne çıkıyor.The Banshees of Inisherin ise hemen arkasında geliyor. Öte yandan Avatar'ın yapımcısı ve yönetmeni James Cameron'ın En İyi Yönetmen adayları arasında yer almaması dikkat çekti.

95.  Oscar Adayları Tam Liste

En İyi Film

En İyi Erkek Oyuncu

En İyi Kadın Oyuncu

En İyi Animasyon Filmi

En İyi Özgün Şarkı

Yabancı Dilde En İyi Film

En İyi Yönetmen

İnternet

Netflix Şifre Paylaşımı Artık Yasa Dışı Olarak Kabul Ediliyor!

Benzer İçerikler

YORUMLAR