Otobüs Biletlerine Tavan Ücret: Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Bugün itibarıyla otobüs biletlerine tavan ücret uygulamasına geçildi. Peki, otobüs biletleri için belirlenen tavan ücretler ne kadar oldu? İşte tüm detaylar!

Anıl Özünaldım -

Otobüs biletlerine tavan ücret uygulamasını içeren tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ ile birlikte otobüs biletleri için istenebilecek tavan fiyatlar belli oldu.

Otobüs Biletlerine Tavan Ücret Uygulanmaya Başlandı

İnternet

Tek Tıkla Soyağacı Hizmeti Başlıyor: İçişleri Bakanı Duyurdu

Tebliğin amacı "Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgınında uygulanan tedbirlerin ve yolcu taşımacılığındaki kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması sonrasındaki yolcu potansiyelinin ciddi oranda artacağı göz önünde bulundurularak, yolcu bilet ücretlerinde fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi" olarak belirtildi.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre tebliğ, karayoluyla tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyeti yapmaya yetkili olan Bl ve D1 yetki belgesi sahibi işletmecileri kapsıyor. Havalimanlarından şehir merkezine yapılan tarifeli yolcu taşımaları kapsam dışında tutuldu.

"Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ"deki bilgilere göre tavan fiyat uygulaması yayın tarihinden itibaren 3 ay süre ile uygulanacak. Bu Tebliğ ile belirlenen tavan ücret tarifesine Katma Değer Vergisi'nin (KDV) dahil olduğu belirtildi.

Benzer İçerikler

YORUMLAR