Oyun Tarihinde Bugün: Counter Strike Çıkış Yaptı!

Counter Strike, 17. yaşını kutluyor

Günümüzden tam 17 yıl önce, 8 Kasım 2000 tarihinde Counter Strike resmi olarak çıkış yapmış ve oyun tarihinde yeni bir sayfa açmıştı.

Günümüzde FPS oyunu dediğimizde aklımıza belli isimler geliyor. Bu isimlerin başında yer alan Counter Strike, online FPS oyunlarının yükselmesini sağlamıştı. Hatta aradan geçen yılların ardından Counter Strike, CS: GO gibi oyunlarla halen piyasanın kralı. Peki bu efsane nasıl ortaya çıkmıştı?

Counter Strike'ın yaratıcısı olan Minh "Gooseman" Le ve Jess Cliffe, daha önceden bir Quake 2 modu üzerinde çalışırken tanışmışlardı. Bu süreçte üniversite eğitimi alan Minh Le'nin aklına Counter Strike'ı yaratma fikri gelmiş ve Jess Cliff ile birlikte bu iş için kolları sıvamışlardı. Counter Strike için haftada 20 saatini ayıran Minh Le, üniversitedeki ödevlerine bile bu kadar vakit ayırmıyordu. Valve'ın geliştirdiği Half Life oyununun üzerine inşa edilen bu mod, beta olarak yayınlandıktan sonra beklenmedik bir ilgi görmüş ve kısa süre içinde internet kafelerin en popüler oyunu haline gelmişti.

Valve, Counter Strike'ın durdurulamaz yükselişini fark etmiş ve modun geliştirilmesine destek vermişti. 4. beta sürecine gelindiğinde ise Valve, Counter Strike'ın isim haklarını satın alıp Minh Le ve Jess Cliff'i işe aldı. Böylece firma tarihindeki en doğru yatırımlardan birini yaptı, Counter Strike'ın final sürümü  de 8 Kasım 2000'de resmi olarak yayınlandı.

Birçoğumuz halen CS 1.6 yükleyerek arkadaşlarımızla birlikte nostalji yapıyoruz. Eski bir oyun olmasına rağmen CS 1.6 halen bol eğlence sunmayı başarıyor. Counter Strike'ı yeni nesil teknolojilerin nimetlerinden yararlanarak oynamak isteyenler ise CS: GO'yu tercih ediyor. CS: GO ise günümüzde Steam'in en yüksek aktif oyuncu sayısına sahip oyunları arasında yer alıyor ve e-spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapıyor.

Counter Strike Android Nasıl Yüklenir?
OYUN

Counter Strike Android Nasıl Yüklenir?

Counter Strike, Android sürümü ile mobil cihazlarda oynanabilir hale geldi. Bu yazıda bir dönemin en popüler oyunlarından bir tanesi olan ve popülerliğini günümüze kadar devam ettirmeyi başaran FPS oyununu akıllı telefonda nasıl oynayabileceğinizi açıkladık.

CS: GO'nun En Popüler Haritalarından Dust2 Güncelleniyor
OYUN

CS: GO'nun En Popüler Haritalarından Dust2 Güncelleniyor

Günümüzün en yaygın olarak oynanan online FPS oyunları arasında olan CS: GO için önemli bir güncelleme yolda.

Rakiplerinizden Daha İyi Bir Counter-Strike: GO Oyuncusu Olmanın Püf Noktaları
OYUN

Rakiplerinizden Daha İyi Bir Counter-Strike: GO Oyuncusu Olmanın Püf Noktaları

Birincil kişi bakış açısıyla dünyada belkide en çok oynanan çevirimiçi aksiyon oyunu olan Counter Strike: Global Offensive, satış rekorları kırmasının yanında hergün yüzlerce oyuncuyu kendine bağımlı hale getiriyor.

YORUMLAR