Panasonic Toughpad FZ-E1 ve FZ-X1, -20 Dereceye Dayanabiliyor

-20 dereceye dayanabilen Panasonic Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı.

Panasonic Toughpad FZ-E1 ve FZ-X1, -20 Dereceye Dayanabiliyor

Panasonic, ilk kurumsal odaklı sağlam akıllı telefon modelleri Panasonic Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1’i Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Barcelona’daki etkinlikte görücüye çıkan akıllı telefonlar yaz aylarında satışa sunulacak.

Panasonic’in sağlamlığı ile dikkat çeken yeni akıllı telefonları Toughpad FZ-E1 Haziran ayında, Toughpad FZ-X1 Ağustos ayında Japonya’da satışa sunulacak. 1300 dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen telefonların diğer ülkelere ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor.

Aşırı sıcak ortamlarda etkilenmeyerek çalışmasını sürdüren Panasonic Toughpad FZ-E1 ve Toughpad FZ-X1 akıllı telefonların özellik bakımından birbirine çok yakın oldukları, hatta çoğu özelliğinin aynı olduğu göze çarpıyor. Her iki telefon da 5 inç 720x1280 piksel çözünürlüklü ekran ile geliyor, 2GB RAM’e sahip, 32GB dahili depolama alanı ve microSD kart desteği sunuyor. Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0, Micro-USB, GPS ve NFC her iki telefonda da bulunan bağlantı seçenekleri. 8 megapiksel arka kamera ve 1.3 megapiksel ön yüz kamerası ile donatılan telefonlar güçlerini hızlı şarj olan 6200mAH’lik bataryadan alıyorlar.

Toughpad FZ-E1, Windows 8 işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve 2.3GHz hızda çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974AB işlemciden güç alıyor. Toughpad FZ-Z1 ise Android 4.2.2 Jelly Bean üzerinde çalışıyor ve 1.7Ghz dört çekirdekli Qualcomm Snadragon S4 Pro APQ8064T işlemciden gücünü alıyor.

Yeni ToughPad akıllı telefonlar, 3 metre yükseklikten yere düşürülmelere karşı dayanıklı ve suyun 1.5 metre derinliğinde 30 dakika boyunca sorunsuzca çalışıyor. Ayrıca -20 derece ile 60 derece arasında değişen aşırı sıcaklıklarda da çalışabiliyor.

Parmak İzi Okuyuculu Samsung Galaxy S5 Tanıtıldı

YORUMLAR