PC Satışlarında Düşüş Yaşanıyor, PC'yi Terk mi Ediyoruz?

PC satışlarının düşüşüne ait raporlar üreticileri, tedarikçileri ve PC yan sanayini düşündürüyor.

PC Satışlarında Düşüş Yaşanıyor, PC'yi Terk mi Ediyoruz?

2014 yılında yüzde 3 civarında düşen PC talebinin bu yıl yüzde 5 olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Intel’in son yayınladığı rapor PC platformunun geleceği hakkında düşündürüyor.Hareket halindeyken çevrimiçi olabilen kullanıcılar, tabletler ve akıllı telefonlarıyla mutlu oluyorlar gibi görünüyor. Dev işlemci yonga üreticisi Intel, PC için gelen yonga taleplerinin hızla düştüğünü, piyasaya sürülen PC sayısının ciddi bir şekilde sektörü düşündürdüğünü açıkladı. Intel stoklarında bulunan PC yongalarının erimediğini, PC üreticilerinden eskisi kadar çok talep gelmediğini de belirtti.

2014 yılında ABD’de ilk 6 ay 13 milyar dolarlık PC satışı yapılmış, ancak ikinci yarı yılda bu rakam 12 milyar dolara kadar düşmüş. Ekonomistlere göre PC satışlarında yaşanan bir milyar dolarlık düşüş, 2015 yılında daha da artarak devam edecek gibi.

PC satışlarındaki talep daralması donanım sanayini de çok etkiliyor. Bağlı cihazlar, donanım tedarikçileri ve yan sanayi azalan talebe göre üretimlerinde kısıntı yapmak zorunda kalacaklar. 

PC Satamayan Dell Çöküyor

PC Pazarı Düşündüğümüzden Daha Hızlı Küçülüyor

YORUMLAR