Oyun Performansınızın Düşmesine Neden Olan Discord Sorunu Çözüldü

NVIDIA ekran kartı sahiplerinin son dönemde Discord açıkken yaşadığı performans problemi çözüldü. İşte detaylar!

Oyun Performansınızın Düşmesine Neden Olan Discord Sorunu Çözüldü

Discord, özellikle oyun oynamayı sevenlerin ve son dönemde şirketlerin çalışanlarıyla birlikte kullandığı, son dönemin en popüler konuşma ve sohbet etme uygulamalarından biri hâline geldi. Uygulamada son zamanlarda NVIDIA ekran kartlarında yaşanan bir performans sorunu nihayet çözüldü.

NVIDIA, Discord'un arka planda açık olmasının bazı ekran kartlarının performansını sınırladığı sorun için bir düzeltme gerçekleştirdiğini söylüyor. Şirketten atılan bir tweet'e göre güncelleme Windows'ta oturum açtığınızda otomatik olarak indirilecek, böylece bir grafik sürücüsünü veya başka bir yazılım güncellemesini manuel olarak indirme zahmetine girmenize gerek kalmayacak.

NVIDIA, Performans Sorununun Çözüldüğünü Açıkladı

Özellikle RTX 3080 ve RTX 3060 Ti kartlarına sahip sistemleri etkileyen sorun, görünüşe göre yakın zamanda yapılan bir Discord güncellemesinden kaynaklanıyordu. Ekran kartlarının maksimum bellek saatlerine ulaşmasını engelleyerek yaklaşık 200Mhz eksik kalmasına neden olan bu hata oyun oynarken hafif bir performans düşüşüne neden oluyordu.

NVIDIA'ya göre düzeltme bir uygulama profili güncellemesi olarak geliyor. Şimdiye kadar, bunu manuel olarak uygulamak mümkündü ancak süreç tam olarak basit değildi ve bir profil yöneticisi indirmeyi ve ardından profilleri dışa aktarmayı, düzenlemeyi ve yeniden içe aktarmayı içeriyordu.

Peki siz son dönemde performansınızda bir düşüş hissetmiş miydiniz? Deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

GeForce Now'a RTX 4080 Ekleniyor
OYUN

GeForce Now'a RTX 4080 Ekleniyor

Bulut tabanlı oyun servisi konusunda sektörün öncü firmalarından olan Nvidia, bir süredir üzerinde çalıştıkları GeForce Now Ultimate aboneliği ile birlikte premium oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR