PES 2013 En İyisi Olacak

Konami'den gelen açıklamaya göre PES 2013 en iyi PES oyunu olacak.

PES 2013 En İyisi Olacak

Konami’nin bu yılki PES oyunu PES 2013 hayranları tarafından merakla bekleniyor. Ancak oyuncuların büyük bir kısmıda bizleri eski PES oyunlarına benzer yeni bir oyun beklediğini iddia ediyor yani görüşlerin büyük kısmı PES 2013’ün herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Ancak PES’in başındaki isim Jon Murphy bu görüşe katılmıyor.

PES 2013’ün geliştici ekibinin en başındaki patron konumundaki isim olan Jon Murphy PES 2013’ün gelmiş geçmiş en iyi PES oyunu olduğunu ve 2013 yılındaki en iyi futbol simülasyonu olacağını söyledi. Kendisi ile yapılan bir röportajda oldukça iddialı açıklamalarda bulunan Jon Murphy’e yöneltilen “ PES Serisinin en iyi oyununu mu geliştiriyorsunuz? “ sorusuna “ benim için gelmiş geçmiş en iyi PES oyunu PES 2013 olacak özellikle geliştirilen özgür oynanışı ile kullanıcıya sunacağımız özgürlük yeni oyunla birlikte bir üst seviyeye taşındı “ cevabını verdi.

Oyun için yapılan yeniliklerden bahseden Murphy sadece tek bir şeye yönelenmediklerini, bunun yerine  dengeli olarak oyunun daha çok oynanış özelliklerine yöneldiklerinden bahsetti. Özellikle oyuncular tarafından merak edilen denge konusunda artık daha hassas ve kararlı bir sistem getirdiklerini söyleyen Murphy sözlerine bununla son verdi.

Kısa bir yorum yapacak olursak; Geçtiğimiz yıllara bakınca PES serisinin inanılmaz yükselişi ve FIFA’yı alt edişini görüyoruz. Bunun sebebi oyunculara sundukları yenilikler ve bunların gün geçtikçe artmasıydı. Ancak PES serisi günümüzde sahip olduğu popülaritesini sürekli aynı jenarasyon ile piyasaya çıkışından ötürü kaybetmeye başladı. FIFA ise FIFA 12 ile bir dönüm noktasına girdi zaten konumunda lider olan yapım Impact Engine ile bu başarısını daha ileri noktalara taşıdı. Şimdi önümüzde gelişmiş Impact Engine ile hazırlanmış FIFA 13 var ve yenilikler yapıldığı söylenen ve eski oyunlara benzediği düşünülen PES 2013 var, bakalım sonuç ne olacak? Tabi  ki, gelişim bakımından PES 2014'ün daha da muhteşem olacağı fikri şimdiden iştahımızı kabartıyor.

YORUMLAR