PES 2014 Yepyeni Grafikler ile Geliyor

PES 2014 Yepyeni Grafikler ile Geliyor, Pro Evolution Soccer 2014 çok iyi olacak.

PES 2014 Yepyeni Grafikler ile Geliyor

Henüz PES 2013 çıkmamışken ortaya PES 2014 ile ilgili söylentiler atıldı. Söylentilerin ilk konusu Konami’nin yepyeni bir grafik motoru kullanacağına dairdi. Fox Engine olarak adlandırılan grafik motorunun yeni nesle ait olduğu söylentileri geçtiğimiz günlerde bomba gibi oyun gündemine düştü. Bu da 2013’ün sonlarında yeni konsollar ile tanışacağımız anlamına geliyor olabilir.

PES 2014 ile ilgili çıkan haberler sadece birer makale ve haberden yani yazılı şeyler olduğu için pek önemsenmedi. Sonuç itibariyle böyle bir oyun çıkacak ama daha şimdiden söylentilerin çıkması ve yeni grafik motoru gibi altı çizili kavramlar yankı uyandırdı. Şu an ise bu söylentiyi kuvvetlendirecek kanıtlar bazı PES forumlarında gezmeye başladı bile.

Aşağıdaki görüntü PES 2014’te kullanılacağı iddia edilen Fox Engine’a ait, en azından bu ortaya atılan yeni bilgiler ışığında durum böyle. Görüntüler gerçeği ile ayırt etmekte bizleri oldukça zorluyor olsa da sağ tarafta bulunan yani B görüntüleri oyuna ait görüntüleri içeriyor. Ortaya çıkan bu görüntüler Fox Engine’ın neler yapabildiğinin örneği.

Bu motorun PES 2014 üzerinde kullanılacağını varsayarsak ortaya nasıl bir yapımın çıkacağı ise bizleri heyecanlandırıyor. Eğer iddia edilen yeni nesil grafik motoru yani Fox Engine PES 2014’te kullanılırsa sahaların yeni lideri tekrar PES serisi olabilir ancak EA Sports’un da neler yapacağını bilemiyoruz. Ayrıca bu görüntülerle beraber PES 2014 adına bir kaç yeni bilgi de ortaya atıldı. Buna göre PES 2014’te 3 forma seçeneği göreceğiz, kar yağışı gibi atmosferi canlı tutacak unsurlar, düzenlenebilir kamera ile kendi bakış açımızı oluşturabileceğiz ve ayrıca kendi takımızı oluştururken artık çok daha fazla ayrıntıya rastlayacağız özellikle de forma tasarımında birçok yeni şey bizleri bekliyor.

Tabii bunlar sadece birer söylenti, resmi ağızdan yapılan herhangi bir açıklama yok. İlerleyen zamanları bekleyip Konami’nin bu konulara ne gibi bir cevap vereceğini görelim.

YORUMLAR