Pili 10 Gün Dayanan Akıllı Telefon Geliyor: Oukitel K10000

Oukitel K10000 akıllı telefon, 10.000 mAh'lik bir batarya kapasitesine sahip olarak geliyor.

Pili 10 Gün Dayanan Akıllı Telefon Geliyor: Oukitel K10000

Akıllı telefonlarımızın yıllardır devam eden en büyük çilesi tabii ki pillerinin dayanma süreleri. Her ne kadar giderek artan donanım ve yazılım hızı kullanıcıların yüzünü güldürmeye devam etse de, maalesef bataryaların gelişimi konusunda aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Zira akıllı cihaz üreticileri bataryalarını ancak yeni donanımları idare edebilecek düzeyde geliştirebiliyorlar ve bu durum da standart bir akıllı telefonun günlük kullanımda ancak bir gün idare etmesine neden oluyor.

Elbette bu sıkıntı biraz da pil teknolojisindeki tıkanmadan kaynaklanıyor fakat Oukitel adlı üretici bu sorunun üstesinden kendince gelmiş gibi görünüyor. Tam 10.000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olan K10000 model akıllı telefon, aşağı yukarı on gün boyunca kullanıcılara aralıksız hizmet verebilecek. Hatta biraz daha tasarruflu kullanımlarda bunun 15 günü bile bulabileceği belirtiliyor.

Cihazın bataryasında bulunan bu enerji miktarı, dilerseniz elinizdeki diğer cihazları şarj etmek için de kullanılabilecek, yani aslında bir powerbank ile de karşı karşıya olduğumuzu belirtmek lazım. Cihazın teknik özelliklerini kısaca listeleyecek olursak;

  • 1 Ghz 4 çekirdekli MediaTek işlemci
  • 720p ekran çözünürlüğü
  • 5.5 inç ekran büyüklüğü
  • 8 MP arka kamera, 2 MP ön kamera
  • 16 GB depolama alanı
  • SD kart desteği
  • 3G ve WiFi bağlantıları

Tahmin edebileceğiniz gibi cihazın donanımları çok üst düzey değil. Çünkü K10000’de hızdan çok kullanım ömrü baz alınmış ve bataryalı bir telefondan ziyade telefonlu bir bataryayla karşı karşıya olduğumuzu belirtmek lazım. Oukitel K10000’in ABD’de 240 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR