Pinterest Türkiye'ye Temsilci Atadı!

Pinterest Türkiye'de temsilci bulundurma kararı aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuya dair açıklama yaptı. İşte tüm detaylar!

Pinterest Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya platformunun ülkemizde temsilci bulundurup bulundurmayacağına ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Pinterest Türkiye'de Temsilci Bulunduracak

1 Ekim 2020 tarihinde “sosyal medya yasası” olarak bilinen 7253 sayılı Kanun yürürlüğe girmişti. Yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile birlikte günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ şirketlerinin ülkemizde en az bir adet temsilci bulundurmaları gerekiyor. Sosyal ağ şirketlerinin ayrıca web sitelerinde iletişim bilgilerini açık bir şekilde yer vermesi gerekiyor.

Sosyal ağ şirketleri, verilen süre zarfında ülkemizde temsilci bulundurmadıkları için cezalar kesiliyor. Temsilci atamayan şirketlere ilk olarak 10’ar milyon TL para cezası kesilmişti. Bu cezanın ardından 30 gün içerisinde temsilci atamayan firmalara 30'ar milyon TL para cezası daha kesilmişti. Belirlenen süre içerisinde temsilci atamayan firmalara reklam yasağı uygulanmıştı. Bu yasak ile beraber ülkemizde yer alan küçük ve büyük bütün firmalar dahil söz konusu şirketlere reklam veremiyor.

Çok sayıda sosyal ağ şirketi sosyal medya yasası çıkmasının ardından ülkemizde temsilci bulundurma kararı almıştı. Twitter, geçtiğimiz haftalarda temsilci bulundurma kararı alan şirketler arasına katılmıştı. Pinterest ise henüz böyle bir karar almamıştı. Bant genişliği kısıtlamasına sayılı günler kala Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Pinterest'ın ülkemize temsilci atadığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, yaptığı açıklamada, "7253 sayılı kanun kapsamında Pinterest de bugün Türkiye'ye temsilcisini atadı. Böylelikle ülkemizde günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan temsilci atayacağını bildirmeyen kalmadı" dedi ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ülkemiz için büyük bir kazanım olan bu yolda, milletimizin dijital dünyadaki hakları artık daha etkin korunacak. Vatandaşlarımız karşılarında muhatap bulabilecek, sosyal ağlardaki mağduriyetleri daha hızlı giderilecek. 1 Ekim 2020 itibarıyla başlayan süreci hatırlayacak olursak, kanunda kademeli olarak; idari para cezası, reklam yasağı ve bant daraltma yaptırımları getirilmişti.

"Bant daraltma yaptırımı uygulanmadan sosyal ağların ülkemize gelmesini sevindirici buluyoruz. Vatandaşlarımızın haklarını korumak için yaptığımız düzenlemenin getireceği faydaları, ilerleyen dönemlerde çok daha net göreceğiz."

Facebook, Instagram ve WhatsApp 1 Ay İçinde 2. Kez Çöktü
MOBİL

Facebook, Instagram ve WhatsApp 1 Ay İçinde 2. Kez Çöktü

Facebook, Instagram ve WhatsApp kullanıcıları, gece geç saatlerde sosyal medya uygulamalarına ve anlık mesajlaşma uygulamasına erişememesine neden olan bir sorunla karşı karşıya kaldı.

YORUMLAR