PlayStation 4, 24 Saatte 1 Milyondan Fazla Sattı

Sony tarafından yapılan açıklamayla birlikte, PlayStation 4'ün piyasaya sürüldüğü aynı gün içerisinde yani 15 Kasım tarihinde Kuzey Amerika üzerinde 1 milyondan fazla satış rakamını yakaladığı doğrulandı. Aynı gün içerisinde gerçekleştirilen 1 milyon üst

PlayStation 4, 24 Saatte 1 Milyondan Fazla Sattı

Sony tarafından yapılan açıklamayla birlikte, PlayStation 4'ün piyasaya sürüldüğü aynı gün içerisinde yani 15 Kasım tarihinde Kuzey Amerika üzerinde 1 milyondan fazla satış rakamını yakaladığı doğrulandı. Aynı gün içerisinde gerçekleştirilen 1 milyon üstü satış rakamı PlayStation markası için Sony tarafında yeni bir rekor oldu.

Dünyanın dört bir yanından birçok oyuncu tarafından çıkışı merakla beklenen yeni nesi oyun konsolu PlayStation 4'ün, geçtiğimiz hafta itibarıyla Kuzey Amerika'da satışa sunulmasıyla birlikte yakalamış olduğu yüksek satış rakamları Sony'nin yüzünü güldürmeyi başardı.

PlayStation 4'ün çıkış yaptığı ilk gün içerisinde yakalamış olduğu yüksek satış rakamlarıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir tweet atan Shuhei Yoshida, bunun PlayStation markası için yeni bir rekor olduğunu dile getirdi.

Sony'nin bir önceki nesil oyun konsolu olan PlayStation 3, piyasaya sürüldüğü günden günümüze kadar geçen sürede dünya genelinde yaklaşık 80 milyon satış gerçekleştirdi ve satışa sunulduktan sonra 3 hafta içerisinde 3.4 milyon gibi bir satış rakamına ulaşmayı başardı. Hal böyle olunca daha ilk gününde sadece Kuzey Amerika üzerinde 1 milyon satış rakamını yakalayan PlayStation 4'ün, PlayStation 3 satışlarını geride bırakabileceğini şimdiden söylemek mümkün gibi görünüyor.

29 Kasım tarihinde Avrupa pazarında da yerini alacak olan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4'ün satış rakamlarının, o gün itibarıyla çok daha fazla yükseleceği bir gerçek. Yılın ilerleyen zamanlarında Asya marketine de girecek olan oyun konsolunun, 2014 Şubat ayında Japonya pazarına da giriş yapması bekleniyor. Hızlı bir başlangıç yapan PlayStation 4 için işler şimdilik yolunda gibi görünüyor.

PlayStation 4 hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümlerimiz aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Resmi PlayStation Uygulaması Yayınlandı

YORUMLAR