PlayStation 4 Grafik Gücü Xbox One'dan %50 Daha Fazla

Geçtiğimiz günlerde yapılan Xbox One tanıtımının ardından Microsoft'un yeni oyun konsolunun Sony'nin PlayStation 4'ü ile donanımsal karşılaştırmaları da yapılmaya başlandı.

PlayStation 4 Grafik Gücü Xbox One'dan %50 Daha Fazla

Geçtiğimiz günlerde yapılan Xbox One tanıtımının ardından Microsoft'un yeni oyun konsolunun Sony'nin PlayStation 4'ü ile donanımsal karşılaştırmaları da yapılmaya başlandı. Yapılan detaylı bir donanım karşılastırmasında iki konsolun GPU yani grafik işleme birimleri karşılaştırılıyor. İki konsol da AMD'nin APU olarak adlandırılan ana işlemci ve grafik işlemcinin bütünleşik olduğu sistemleri kullansa da bu sistemler detaylı olarak incelendiğinde iki konsol arasındaki fark ortaya çıkıyor.

Xbox One'ın onaylanan özelliklerinde GPU'sunun 12 hesaplama ünitesine sahip olduğu belirtiliyor. Her ünite 64 işlem yapabilme kapasitesine sahip ve bu da toplamda 768 toplam işlem anlamına geliyor.

PlayStation 4'e baktığımızda ise 18 hesaplama ünitesi mevcut. Bu da toplamda 1152 işlem demek. 768'den %50 fazla işlem sayısına işaret eden bu rakam PlayStation 4'ün ham grafik donanımı gücü açısından Xbox One'dan güçlü olduğunu gösteriyor.

Bu kapasiteyi hangi oyunların değerlendireceği ise merak konusu. PlayStation 4'e özel oyunların geliştirilmesi konsolun bu ham gücünü ortaya çıkaracaktır.

Xbox One ile ilgili detaylar burada

YORUMLAR