Playstation 4 Sesleri Yükseliyor

Günümüzde çıkan yeni oyunlarla birlikte artık günümüz konsollarının yaşlandığını ve emekliye ayrılmaları gerektiğini anlıyoruz. Bu konuda piyasada birçok söylenti var yani yeni nesil konsolların çıkış yapmasına az bir süre kaldığına dair. Ancak bugüne kad

Playstation 4 Sesleri Yükseliyor

Günümüzde çıkan yeni oyunlarla birlikte artık günümüz konsollarının yaşlandığını ve emekliye ayrılmaları gerektiğini anlıyoruz. Bu konuda piyasada birçok söylenti var yani yeni nesil konsolların çıkış yapmasına az bir süre kaldığına dair. Ancak bugüne kadar hiçbir resmi açıklama ya da duyuru ile karşılaşmadık. Bugüne kadar dedik ancak bugünde resmi bir açıklama olmasa da ilginç söylenti yeni nesil konsol iddialarını tekrar gündeme taşıdı.

Sony geliştirmekte olduğu yeni nesil oyun konsolu muhtemel adı Playstation 4 için geliştirici kitlerini dağıtmaya başladı bile. Bu söylenti ile yavaş yavaş Playstation 4’ün gün yüzüne çıkıyor olması ayrıca nasıl ve neye benzediği konusunda da iddialar ortaya atılmaya başlanmış olması Sony için söz hakkı doğuruyor. Ancak Sony bu konuda henüz sessizliğini korumakta, ilerleyen günlerde bir açıklama ile bu durumu yalanlaması ise kaçınılmaz bir gerçek.

AMD tabanlı A10 çipsetini kullanan işlemciye sahip olduğu düşünülen Playstation 4’ün geliştirici kitleri oyun geliştiricilerine dağıtılmaya başlanmış. Daha öncede Sony’nin yeni oyun konsolu için geliştirici kitlerini dağıttığı haberlerine rastlamıştık, aslında bu haber diğerlerinin bir yenisi değil devamı niteliğinde. Çünkü Sony geliştirme kitlerini farklı aşamalarda dağıtıyor, bu da demek oluyor ki şu an dağıtılan geliştirici kitleri ile konsolun son haline yavaş yavaş yaklaşılıyor.

Sony ise resmi olarak geliştirici kitlerinin yeni sürümlerinin 2013 yılı içerisinde dağıtılacağını söyledi, bununla birlikte akıllara acaba Playstation 4, 2013 yılının sonlarında mı çıkacak düşüncelerini akıllara getiriyor. Bir diğer önemli ortaya atılan iddia ise, dağıtılan geliştirici kitlerinde Playstaion 4 ibaresinin yer almadığı onun yerine Orbis adının kullanılıyor olması dikkat çekti.

YORUMLAR