Pokemon Kartları Satan Mağazada İzdiham Yaşandı! (Video)

Pokemon kartları, bir mağazada izdihama neden oldu. İşte Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşanan izdihamın görüntülerine dair detaylar!

Pokemon kartları satan Walmart isimli mağazada izdiham meydana geldi. Mağaza kapıları açılır açılmaz kartların olduğu raflarda büyük bir kalabalık oluştu. Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde böyle bir kalabalığın meydana gelmesi mağazadaki birçok insanı şaşkına çevirdi.

Pokemon Kartları Neden İzdihama Sebep Oldu?

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde pokemon kartları ile ilgili stok sıkıntısı yaşanıyor. Elbette stok sıkıntısının yaşanmasının tek nedeni COVID-19 değil. Bazı Twitch yayıncıları, yayın esnasında kart paketleri açıyor ve bu durum, kartlara olan ilgiyi önemli ölçüde arttırıyor.

Kotaku'daki habere göre oyun kartlarında yaşanan stok sıkıntısı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yer alan bir Walmart mağazasında büyük bir izdihama neden oldu. Mağazanın kapıları açılır açılmaz insanlar oyun kartlarının olduğu raflara doğru koşmaya başladı.

Instagram kullanıcısı tcg_grassi tarafından kaydedilen ve Twitter kullanıcısı bigcards30 tarafından paylaşılan bir videoya göre saat 7.00'de mağazanın kapıları açıldığı anda yaklaşık bir düzine ya da daha fazla insan, kartları satın almak için  adeta birbirleri ile yarıştı.

Mağazadaki diğer kişileri şaşkına çeviren bu izdiham, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uygulanan sosyal mesafe tedbirini hiçe saydı. İnsanlar, hiçbir şekilde sosyal mesafesine kuralına uymayarak kartları alışveriş arabalarına eklemeye çalıştı.

Paylaşılan video, sosyal medya platformlarında tepkilere neden oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, şaşkınlığını dile getirirken bazıları tepki gösterdi. Yoğun ilgi gören video, Twitter üzerinden yaklaşık olarak 1 milyon izlenmeye ulaştı. 34 saniye uzunluğundaki videoyu aşağıda yer alan tweet üzerinden izleyebilirsiniz.

Bazı oyun kartları, internet üzerinden çok büyük ücretlere satılabiliyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda Blastoise pokemonuna ait bir kart, 360 bin dolara satılmıştı. Chahizard kartı 350 bin dolara satılırken açılmamış bir pokemon kart kutusu 408 bin dolara alıcı bulmuştu. Elbette bu kartların hepsi bu kadar yüksek fiyata satılmıyor. Kartların nadir bulunurluğu ve özellikleri değeri hakkında büyük bir role sahip.

Siz, Walmart mağazasında insanların oyun kartlarını satın almak için izdihama sebep olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Pensilvanya eyaletinde yaşanan izdiham ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Pokemon Go Oyuncusu 1 Günde 11.400 Pokemon Yakaladı!
OYUN

Pokemon Go Oyuncusu 1 Günde 11.400 Pokemon Yakaladı!

Pokemon Go oyuncusu 24 saat gibi kısa bir sürede 11 bin 400 adet pokemon yakalayarak büyük bir başarının altına imza attı.

YORUMLAR