Ücretsiz Battle Royale Oyun PUBG Mobile'dan Üstün Başarı!

Popüler battle royale oyun PUBG Mobile'ın gelirleri dudak uçuklatıyor! Geliştiricisine sadece 2020'de 1.3 milyar dolar kazandırdı.

PUBG Mobile (PlayerUnknown’s Battleground Mobile), çıkış yaptığı günden bugüne oldukça büyük bir gelir elde etti. PUBG Mobile toplam net geliri hakkında merak edilen tüm detayları yazımızdaki detaylardan görüntüleyebilirsiniz.

PUBG Mobile Rekor Gelir Elde Etti

Sensor Tower tarafından hazırlanan yeni rapora göre, PUBG Mobile mobil çok oyunculu oyun pazara ve battle royale türüne hakim oldu. Rakibi Garena Free Fire’dan neredeyse dört kat daha fazla gelir elde etti. Bluehole’un oyunu dünya genelinde 734 milyon indirme gördü, en çok indirme Hindistan’dan oldu. Hintliler oyuncu tabanının yüzde 24’ünü oluştururken, Çin yüzde 16.7 ile ikinci, Amerika ise yüzde 6.4 ile üçüncü sırada yer alıyor.

PUBG Mobile Geliri Ne Kadar?

  • 2020 Yılında: 1,2 Milyar USD
  • Toplam: 3 Milyar USD

Harcamalara ilişkin olarak, Çinli oyuncular toplam gelirin yüzde 52’sini oluştururken, Amerika yüzde 14 ile ikinci ve Japonya yüzde 5.6 ile üçüncü oldu. Ayrıca Apple App Store oyuncu harcamalarının yüzde 79’unu getirirken, Google Play tüm indirmelerin yüzde 65’ini oluşturdu.

Online oyun, sürekli yeni özellikler ve oyun içi öğelerle güncelleniyor. Bu kriz döneminde evde kalma veya evden çalışma norm haline geldi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle oyun sektörü özellikle de mobil kategoriye ilgi arttı. Sadece 2020’nin ilk yarısında 1.3 milyar dolar gelirin gelmesi buna bağlı.

PUBG Mobile Sistem Gereksinimleri (Android)

  • Bellek: 2 GB RAM ve üzeri
  • Depolama: 3 GB Boş Alan
  • Yazılım: Android 5.1.1 ve üzeri

YORUMLAR