PUBG'nin Yaratıcısından Dünya Büyüklüğünde Sandbox Oyun Geliyor!

PUBG'nin yaratıcısı Brendan Greene, 64x64 kilometre büyüklüğünde haritaya sahip bir sandbox oyun üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

PUBG'nin Yaratıcısından Dünya Büyüklüğünde Sandbox Oyun Geliyor!

Şu an en çok oynanan online oyunlar arasında yer alan PUBG'nin yaratıcısı Brendan Greene'in 2022 yılının başlarından beri büyük bir proje üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ünlü oyun yapımcısının yeni projesinin detayları nihayet belli oldu. Sandbox türünde olması beklenen yeni oyun için 2019 yılında bir teknoloji demosu yayınlandı.

Brendan Greene'in Ubisoft Massive eski genel müdürü David Polfeldt ile birlikte geliştirdiği oyundan bir video yayınlandı. Oldukça gerçekçi grafiklere sahip olan video, gelecekteki oyun hakkında bizlere birçok ipucunu veriyor. Teknoloji demosu üzerinde yapılan çalışmaların ardından şimdilik gizemli tutulan oyun, PlayerUnknown Productions firması altında çıkarılacak.

İşte Oyunun Teknoloji Demosu!

Konsept tasarım olarak karşımıza çıkan videoda özellikle yüksek grafikler ve atmosfer dikkat çekiyor. Tabii ki genelde bu tarz demolar, üzerinde çok fazla oynama ve düzeltme yapılarak yayınlandığı için oyunun genel yapısı hakkında doğru fikirler edinmemizi sağlamıyor. Fakat PlayerUnknown Productions'ın büyük bir şeylerin peşinde olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni oyunun Sandbox türünde olması bekleniyor. Greene'e göre içerisinde yüz binlerce oyuncunun istediği her şeyi yapabildiği devasa bir açık dünya olması beklenen oyun, PUBG'nin Battle Royal modundan çok daha fazlasını içeriyor.

Şimdilik Brendan Greene'in yapmak istediği, 64x64 kilometre büyüklüğünde bir teknoloji demosu haritasını oluşturarak bunun içerisini binlerce nesne ve NPC ile doldurmak ve birbirinden farklı bölgeler yaratmak. Daha sonrasında ise kullanılan algoritmalar ile bu harita tekrar ettirilerek yüz binlerce oyuncunun oynayabileceği devasa bir dünya oluşturulacak.

Daha Önce Oynamadığınız için Üzüleceğiniz Hayatta Kalma Oyunları
OYUN

Daha Önce Oynamadığınız için Üzüleceğiniz Hayatta Kalma Oyunları

Hayatta kalma oyunları, oyuncuların genel olarak mühimmatsız, zaruri ihtiyaçlardan yoksun olarak başladığı ve hayatta kalma mücadelesini kanlarının son damlalarına kadar vermeleri için gerekli olan bütün ekipmanlarının toplamasının zorunlu olduğu bol rekabetli video oyunlarıdır.

Prologue adındaki demo üzerinde çalışmalar devam ediyor. Rust ve DayZ gibi minimalist hayatta kalma konseptine sahip olacak oyunun ismi veya çıkış tarihi henüz belli değil. Brendan Greene'in uçuk iddialarına bakılırsa başarılı oyun yapımcısı bir metaverse yaratmanın peşinde!

Oxenfree, Netflix Abonelerine Ücretsiz Oldu
OYUN

Oxenfree, Netflix Abonelerine Ücretsiz Oldu

Netflix yılın başından bu yana oyun kütüphanesini genişletmeye ve nispeten farklı bir sektörde de başarı yakalamayı amaçlıyor.

YORUMLAR