Qualcomm Snapdragon 800 İşlemci Üretime Giriyor

Qualcomm'un inanılmaz bir mobil performans sunacak olan Snapdragon 800 işlemcisi 2013 Mayıs'ında üretime giriyor.

Qualcomm Snapdragon 800 İşlemci Üretime Giriyor

Cuma günü Çin'in Pekin şehrinde düzenlenen basın toplantısında Qualcomm'un Ürün Yöneticisi Yufei Wang, Engadget teknoloji bloguna şirketin Snapdragon 800 işlemcilerinin üretimine Mayıs sonunda başlayacağını açıkladı.

Snapdragon 800 işlemcisi piyasaya sürüldüğünde en güçlü mobil işlemcilerden birisi olacak ve inanılmaz bir performans sunacak. 4 adet Krait 400 işlemci çekirdeği barındıran işlemci 28nm teknolojisi ile üretiliyor ve her bir çekirdek tam 2.3 Ghz hıza ulaşabiliyor.

Çipin bünyesinde bulunan Adreno 330 grafik işlemcisi ise daha önceki grafik işlemcilere göre yüzde 50 daha fazla grafik performansı vadediyor. Zira mobil oyunlardaki inanılmaz ilerlemenin bu performansa ihtiyaç duyacağına şüphe yok.

Özellikle LTE yani 4G desteği sayesinde bu teknolojiden faydalanmak isteyen telefon üreticilerinin ilk tercihleri arasında yer alan Snapdragon işlemcilerin kabiliyetleri Ultra HD görüntü kalitesinde 30 FPS ile görüntü oynatma ve yakalama, 55 megapiksel kamera işleme yeteneği, 2560x2048 ekran çözünürlüğü desteği ve üç adet GPS alıcısı olarak belirtiliyor.

Sahip olduğu bu yeteneklerin yanında düşük bir güç tüketimi ortaya koyan Snapdragon 800'ün gücünün farkına varmak için ufak bir karşılaştırma işinizi görebilir. Samsung'un geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu Samsung Galaxy S4 Qualcomm Snapdragon 600 işlemcisi kullanıyor ve şu anda en güçlü akıllı telefonlar arasında. Snapdragon 600'ün bile şu anda piyasa liderliğini sürdürdüğünü dikkate alırsak 800 modelinin hangi telefonlarda kullanılacağı bizi heyecanlandırmış durumda.

Yeni Call of Duty yepyeni bir grafik motoruna sahip olacak

YORUMLAR