Qualcomm'un Dronelara Özel İşlemcisi Açığa Çıktı

Qualcomm'un drone'lara özel olarak ürettiği işlemci gün yüzüne çıktı.

Qualcomm'un Dronelara Özel İşlemcisi Açığa Çıktı

Akıllı telefonlara yaptıkları işlemcilerle piyasada adından söz ettiren Qualcomm'un drone'lara özel işlemci tasarladığı işlemci CES 2016 öncesi açığa çıktı.

Geçtiğimiz yıl drone'lara özel işlemci üreteceğini duyuran Qualcomm'un Snapdragon Flight işlemcisinin tanıtım videosu yayınlandı. CES 2016'da daha detaylı olarak tanıtılması beklenen Snapdragon Flight'ın drone'lara özel olarak üretilmesi nedeniyle üreticilerin ilgisini çekmesi bekleniyor. Snapdragon Flight'ın piyasaya sürülmesiyle birlikte drone fiyatlarının da düşeceği tahmin ediliyor.

Qualcomm'un ürünlerinden sorumlu Raj Talluri'ye göre, 4K video çekebilen bir drone'un fiyatı bu işlemciler sayesinde 4'de 1 oranında azalacak. Aynı zamanda bu işlemciler sayesinde 20 dakikalık uçuş süresinin 60 dakikalara kadar çıkması bekleniyor. Drone sektörünün hızlı ilerlemesinden dolayı bu işlemciler üreticilerin yeni gözdesi olacağı düşünülüyor.

Qualcomm tarafından yayınlanan videoya bakıldığında drone'un otomatik olarak engelleri tespit edip aynı zamanda dahili kamera ve sensörleri kullanarak 3D haritalama teknolojisini kullanan bir drone görülüyor. Qualcomm'un geliştirdiği bu işlemciyle drone'lar daha işlevsel hale gelecek gibi görünüyor. Snapdragon Flight işlemcisini kullanan ilk drone'ların ise 2016'nın ilk yarısında piyasada olacağı konuşuluyor.

Tüm CES 2016 Haberleri için Tıklayın

YORUMLAR