Rahatsız Edici Koronavirüs Sendromu Ortaya Çıktı

Rahatsız edici yeni koronavirüs sendromu gün yüzüne çıktı. Konu ile alakalı ayrıntılar haberimiz içerisinde yer almakta.

rahatsiz-edici-koronavirus-sendromu

Koronavirüs hastalığı her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Şimdi ise yeni bir koronavirüs sendromu ortaya çıktı. Yeni koronavirüs sendromu nedir? İşte yeni koronavirüs sendromu hakkında bilmeniz gerekenler.

Yeni Koronavirüs Sendromu Nedir?

Koronavirüsün korkutucu yönlerinden biri, bazı semptomların bazen ilk teşhisten sonra haftalarca ve hatta aylarca sürebilmesi. Kalması en muhtemel semptomlardan bazıları baş ağrısı, öksürük, yorgunluk ve hafıza kaybı ve uzun süre konsantre olamama gibi bir dizi bilişsel sorunları içeriyor.

Son zamanlarda, doktorlar, POTS'yi ilk koronavirüs enfeksiyonundan iyileştikten çok sonra bile insanları etkileyebilecek bir sendrom olarak tanımlamaya başladılar. POTS, postüral ortostatik taşikardi sendromu anlamına geliyor ve şiddetli kronik yorgunluk, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi çeşitli semptomlarla kendini gösterebiliyor.

POTS'li bir koronavirüs hastası The New York Times'a şu açıklamayı yaptı:

POTS, bir seferde birkaç dakikadan fazla ayakta durmayı engelliyor, çünkü otonomik hasar, alt ekstremitelerdeki kan damarlarının yerçekimine karşı kalbe ve beyne doğru şekilde kan dönmesini engeller. Ayakta durduğunuzda kalp atış hızı ikiye veya üçe katlanabilir ve beyinde ve üst vücutta oksijen eksikliği POTS hastalarında görülen semptomların çoğuna yol açar: baş dönmesi, baş ağrısı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, beyin sisi.

Bir POTS hastası uzun bir süre dik durursa, aşırı yorgunluk, ışık ve sese duyarlılık, karıncalanma ekstremiteleri, sıcaklık tahammülsüzlüğü ve gastrointestinal problemlerle (yine otonom sinir sisteminin tüm vücut fonksiyonları ters gitti) bırakılabilir.

Durum yaşamı tehdit edici değildir, ancak yukarıda kanıtlandığı gibi bir kişinin normal bir hayat yaşama yeteneği üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabilir.

Türkiye'de Aşı Yapılan 12 Kişiye Koronavirüs Bulaştı!
Bilim

Türkiye'de Aşı Yapılan 12 Kişiye Koronavirüs Bulaştı!

Türkiye'de Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 3'üncü faz deneyleri yapılıyor. Türkiye'de Sinovac aşısı olanlardan 12'si koronavirüse yakalandı.

Sizler konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR