iPhone'un Dinamik Ada'sını Kopyalayan Realme C55 Satışta: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

iPhone 14 Pro'daki Dinamik Ada özelliğini ilk kez Android bir telefona getirme özelliğini taşıyan Realme C55 satışa sunuldu. İşte detaylar!

iPhone'un Dinamik Ada'sını Kopyalayan Realme C55 Satışta: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Şubat ayında ortaya çıkan Realme'nin yeni telefonunda Mini Kapsül olarak adlandırılan yeni bir Dinamik Ada tarzı özellik bulunuyor. Daha önce iPhone'dan kopyaladığını aktardığımız bu özelliğe sahip Realme C serisi akıllı telefonu Realme C55 nihayet tanıtıldı.

Mini Kapsül, iPhone 14 Pro serisindeki Dinamik Ada'ya benzer şekilde çalışıyor ve kullanıcılara ekranın üstündeki tek delikli kamerayı kaplayan siyah bir çubuktan çeşitli bildirimler sunuyor. Realme, Mini Kapsül'ün neler yapabileceğini bir tanıtım videosunda gösterdi. Özellikler arasında pil durumu, şarj, adım sayıları ve veri kullanımı için bildirimler yer alıyor ancak GSMArena'ya göre son iki özellik daha sonra bir yazılım güncellemesiyle sunulacak.

Bir Dinamik Ada klonu olarak Realme'nin uygulaması oldukça basit görünüyor ancak gelecekteki güncellemelerle gelişmesi veya yeni özellikler kazanması oldukça olası. Geçen yıl ortaya çıkan ilk üçüncü parti klonlarına rağmen, bu aynı zamanda bir Android işletim sistemli telefonun bu özelliği ilk kullanışı.

Telefonun geri kalanına geldiğimizde telefonda günümüzün biraz gerisinde kalan MediaTek Helio G88 işlemci kullanılıyor. Telefon ayrıca 90Hz yenileme hızına sahip 6,72" Full HD+ ekrana, 16 GB'a kadar RAM'e ve 256 GB'a kadar depolama alanına sahip. Arka tarafta derinlik sensörüyle birleştirilmiş 64MP ana kamera ve ön selfie kamerası ise 8MP olarak yer alıyor. Telefon gücünü, Realme GT3'ün MWC 2023 sırasında ortaya çıkan 240W şarjı ile karşılaştırıldığında yavaş görünen 33W hızlı şarjı destekleyen 5.000 mAh pilden alıyor.

Realme C55 Özellikleri

  • Ekran: 6.72 inç, FHD+ IPS LCD, 90Hz yenileme hızı, 680 nit parlaklık
  • İşlemci: MediaTek Helio G88
  • RAM: 6/8 GB
  • Depolama: 128/256 GB
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera + 2MP derinlik sensörü
  • Ön Kamera: 8MP
  • Boyut ve Ağırlık: 165.6×75.9×7.89mm, 189.5 gram
  • Pil: 5000 mAh, 33W hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: Android 13, realme UI 4.0

iPhone'un Dinamik Ada'sını Kopyalayan Realme C55 Satışta: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Realme C55 Fiyatı

Realme C55, Rainy Night ve Sunshower renk seçenekleriyle sunuluyor ve Endonezya'da yaklaşık 195 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Telefonun yakında Avrupa'da da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Android Telefonlara Dinamik Ada Ekleyen Uygulama 1 Milyon İndirmeye Ulaştı
İNTERNET

Android Telefonlara Dinamik Ada Ekleyen Uygulama 1 Milyon İndirmeye Ulaştı

Apple'ın yeni iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in tasarımları Eylül ayında ortaya çıkmasından aylar önce sızdırılmıştı ancak hap şeklindeki çentiğin pratikte nasıl çalışacağını bilmiyorduk.

YORUMLAR