Red Dead Redemption 1 ve 2, Tarih Dersinde Kullanılacak

Red Dead Redemption serisi, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan bir üniversitenin tarih dersinde başvurulacak kaynaklardan biri olacak. İşte detaylar!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir üniversite, öğrencilere verilecek olan bir dersin kaynağı olarak Rockstar Games'in popüler video oyun serilerinden biri olan Red Dead Redemption'ı (RDR) almaya hazırlanıyor. Üniversitenin bir dersinde kullanılacak olan oyun serisinden faydalanılma nedeni ise bazı tarihsel olaylara ışık tutmak.

Bir Üniversite, Red Dead Redemption 1 ve 2'den Yararlanacak

Bir üniversitede görevli olan Tore Olsson, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir açıklamada batı oyunlarının tarihsel olarak çok doğru olmasa da 1899 ila 1911 yılları arasındaki bazı önemli tarihi meseleleri başarılı bir şekilde ortaya çıkardığını belirtti. Bu dönemdeki meseleler, tekelci kapitalizmin genişlemesi, demir yollarının şirketlerin gücüne ne kadar fayda sağladığını, gelir eşitsizliğini ve kadın ve erkek eşitliği için verilen çabaları içeriyor.

Sömürgecilik, Jim Crow yasaları, ırkçılıktan meydana gelen şiddet olayları ve benzeri konuları da ele alıyor. RDR 1 ve RDR 2'den yararlanılacak olan dersin önümüzdeki öğretim döneminde sonbaharda The University of Tennessee'de başlatılması planlanıyor.

Tore Olsson, konu hakkında Twitter hesabında paylaştığı tweette, "Video oyunlarının sınıfa ait olmadığını da kim söylüyor? Ben The University of Tennessee'de bir tarih profesörüyüm. Bu sonbaharda Rockstar Games'in RDR serisinin arkasındaki tarihsel gerçekliğin keşfedileceği 'HIUS 383: Red Dead America' isimli yeni bir kurs başlatacağım. Bu kursta ne tür konuları araştıracağız?" ifadelerine yer verdikten sonra derste işlenecek konuları ve oyundan nasıl yardım alınabileceğini sırasıyla anlatmaya başladı.

Oyunların çoğu zaman tarihsel olarak kesin doğruluk içermediğinin de altını çizen Olsson, bu oyunların aynı zamanda 1899 ila 1911 yılları arasında görülen bir dizi önemli tarihi meseleyi de son derece başarılı bir şekilde ele alabildiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir üniversitede tarih profesörü olan Tore Olsson'un tarih dersinde Rockstar Games'in aksiyon ve macera dolu video oyunu serisine başvurması hakkında sizlerin düşünceleri neler? Sizce öğrencilerin tarihi daha iyi bir şekilde öğrenmesi için faydalı olabilir mi?

Profesörün Rockstar Games'in video oyunu serisini derste kullanması ile ilgili bütün görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Harvard Profesörünün Uzaylı İddiası Hakkında Yeni Gelişme!
Bilim

Harvard Profesörünün Uzaylı İddiası Hakkında Yeni Gelişme!

Geçtiğimiz günlerde Harvard profesörü Avi Loeb, ilginç bir uzaylı iddiası ortaya atmıştı.

YORUMLAR