Resident Evil 6 Bekleneni Veremedi

Resident Evil 6, yapımcısını hayal kırıklığına uğrattı.

Resident Evil 6 Bekleneni Veremedi

Capcom, ünlü korku serisi Resident Evil’ın son oyununa dair satış istatistiklerini yayınladı.

Ünlü oyun yapımcısı Capcom, Resident Evil 6 ile beraber tüm ürünlerinden elde ettiği kazancı da yıllara göre oranladı. 2011 yılına oranla 2012 yılındaki satış oranlarının istatistiği Capcom'un yükselişini gösteriyor.

Açıklanan raporlara göre firmanın Nisan-Aralık ayları arası toplam net satışı 72.69 milyar Japon yeni (yaklaşık 1.5 milyar Türk lirası). Bu rakamda, 2011 yılındaki rakamdan %44 oranında daha fazla.

Toplam satışlardaki büyümenin haricinde Capcom, büyük beklentilere sahip olduğu Resident Evil 6’dan istediği verimi elde edemedi. Oyunun dünya çapındaki satış adeti 4.8 milyona ulaşarak Capcom’un beklentilerinin altında kaldı. Yapımcı firma açıklamasında Resident Evil 6’nın satışını “başarısız” olarak değerlendirdi. Ancak popüler korku-aksiyon oyunu dışındaki markalarından Capcom adına sürpriz yapan da oldu.

Dragon’s Dogma ve Monster Hunter 3 Ultimate oyunları beklenenin üstünde gösterdikleri satış başarısıyla Capcom’un yüzünü güldürdü.

Dragon's Dogma Çıkış Videosu
OYUN

Dragon's Dogma Çıkış Videosu

Dragon's Dogma için hazırlanan çıkış videosu.

Capcom’un sosyal oyunlarına kayıtlı kullanıcı sayısı ise sadece Japonya sınırları içerisinde 7.2 milyonu buldu. Bu oyunlar arasından Resident Evil: Outbreak Survive, 2 milyon kullanıcı ile başı çekiyor.

Resident Evil 6 - TGS Fragmanı
OYUN

Resident Evil 6 - TGS Fragmanı

Capcom tarafından geliştirilen efsanevi seri Resident Evil'ın yeni oyunu Resident Evil 6 için oyunun çıkışına az bir süre kala yeni bir fragman yayınlandı.

Resident Evil 6 İncelemesi

YORUMLAR