Robotik Uzuvlar Artık Hayatımızda: İşte Üretilen Robotik El (Video)

İnsansı robotlar üretmeyi planlayan bir şirket, üretmiş oldukları robotik eli paylaştı. İşte detaylar!

Robotik Uzuvlar Artık Hayatımızda: İşte Üretilen Robotik El (Video)

Clone adındaki Polonya merkezli teknoloji şirketi, insan elini kopyalamak ve benzeri işlevleri yerine getirmesini sağlamak amacıyla robotik eller tasarlıyor. Tasarladıkları robotik uzuvlar, tıpkı bir insan eli gibi kemik, bağ ve kaslar içermekte.

Karbon fiberle kapladıkları bu robotik elin tamamı yapay malzemelerle tasarlanırken, uzva sağladıkları 37 kasın tamamı hidrolik sistemle kontrol ediliyor. Bu sayede bu robotik el tıpkı bir insan eli gibi gerçeğe yakın hareketler gerçekleştirebiliyor.

Şirket İnsansı Robotlar Üretmeyi Amaçlıyor

Kasım 2021'de Dhanush Radahakrishnan ve Lukasz Kozlik tarafından kurulan şirket, yalnızca elle sınırlı kalmayıp bütün bir vücut birlikte çalışacak insanı robotlar üretmeyi amaçlıyor. Oldukça düşük maliyetlerle ürettikleri robotik eli insan vücuduna taşıyabilirlerse ürettikleri androidlerin günlük hayattaki sıradan işleri üstlenmelerini sağlamayı planlıyorlar.

Şirketin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan, yukarıdan izleyebileceğiniz videoda robotik el ilk kez gösterilirken, ufak bir topu parmakları arasında gezdirdiğini görebiliyoruz. Şirket ayrıca uzuvlarını kaybeden engelliler için protez uzuvlar konusunda da ilerleyen süreçte çalışmalarını sürdüreceklerini belirtiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir Şirkete Robot CEO Atandı!
TEKNOLOJİ

Bir Şirkete Robot CEO Atandı!

Çin merkezli bir şirkete robot CEO atandı. Tang Yu olarak isimlendirilen robot, NetDragon Websoft'un yan kuruluşu Fujian Netdragon Websoft'un organizasyon ve verimlilik departmanında yönetici olarak görev alacak.

Xiaomi Robot Köpek CyberDog'u Duyurdu: Filmden Çıkmış Gibi
TEKNOLOJİ

Xiaomi Robot Köpek CyberDog'u Duyurdu: Filmden Çıkmış Gibi

Xiaomi'nin robot köpeği CyberDog özellikleri ve çılgın tasarımı ile şaşırtıyor. Boston Dynamics Spot'un daha güçlü bir versiyonunu andıran makine, tescilli motorları da dahil olmak üzere Xiaomi'nin mühendislik bilgisinin bir vitrini.

YORUMLAR