RTÜK İletişim Merkezi

RTÜK İletişim Merkezi

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 342
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Radyo ve Televizyon Üst Kurulu

RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.

RTÜK İletişim Merkezi uygulaması Android platformu üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz ve televizyon programları hakkındaki fikirlerinizi en yetkili kuruma ulaştırabileceğiniz mobil bir iş uygulaması.

RTÜK tarafından hazırlatılan bu uygulama, televizyon ekranlarında yayınlanan sakıncalı programları veya yayın içerisindeki argo konuşmaları şikayet olarak bildirmenizi amaçlıyor. Bu sayede kurum kuralları ihlal eden kişiye daha kolay ulaşıyor ve ceza bildirimini daha kısa bir zamanda gönderebiliyor. O program cezalandırıldığında ise izleyici olarak biz aynı hatayı tekrar görmüyor ve daha sağlıklı bir yayınla karşı karşıya kalıyoruz.

Bildirim gönderebilmek için uygulama sizden bazı bilgileri doğrulamanızı istiyor. Bu sistem gereksiz bildirimlerin önlenmesi ve gerçek bildirimlerin daha kolay alınabilmesi için yapılmış. RTÜK'ün sizin verilerinizi kullanarak casusluk yapacak bir hali de yok zaten. Şehir, ilçe, yaş, cinsiyet, isim ve eğitim düzeyi gibi kişisel verilerinizi isteyen RTÜK İletişim Merkezi uygulaması, aynı zamanda medya okuryazarlığı dersi için de bir anket düzenliyor. Ankette o derse ait bilginiz ve o dersle ilgili fikirleriniz soruluyor. Tabii ankete katılıp katılmamak size kalmış bir karar. Dilerseniz şikayetinizi gönderip uygulamadan çıkabilirsiniz.

Bir vatandaş olarak daha yaşanabilir bir televizyon dünyası için yapmamız gereken çok şey var. Mesela RTÜK İletişim Merkezi uygulamasını hemen şimdi indirerek en son gördüğünüz sakıncalı programı yetkililere bildirmekle göreve başlayabilirsiniz.