Rus Hackerlar Eurovision 2022 Esnasında Bir Dizi Saldırıda Bulundu

İtalyan yetkililer Eurovision 2022'ye yönelik saldırı girişimlerini doğruladı. İşte olayın tüm detayları!

Rus Hackerlar Eurovision 2022 Esnasında Bir Dizi Saldırıda Bulundu

Organizatörler, Rus yanlısı siber suçluların 2022 Eurovision Şarkı Yarışması sırasında gösterinin kendisi de dâhil olmak üzere bir dizi hedefe saldırmaya çalıştığını doğruladı. İtalyan polisi, siber güvenlik departmanının hem Cumartesi günkü Eurovision büyük finali hem de önceki iki yarı finali sırasında ulusal ağ altyapısına yönelik bir dizi saldırıyı engellediğini söyledi.

Ukrayna'nın Kalush Orkestrası tarafından savaş karşıtı sözler içen bir şarkının zaferiyle sonuçlanan Eurovision Şarkı Yarışması, İtalyan Maneskin'in 2021'de kazanmasının ardından Torino'da yapıldı.

İtalyan polisi siber güvenlik departmanından gelen raporlar, İtalyan ağ altyapısına yönelik birkaç saldırının, olayın kendisine yönelik bir DDoS saldırısı da dâhil olmak üzere iki Rus yanlısı grup tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor. Polis, saldırıların kötü şöhretli "Killnet" hacker grubu ve ona bağlı "Legion"dan geldiğini söyledi ancak ilgili süreç hakkında daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Rus Hackerlar Eurovision 2022 Esnasında Bir Dizi Saldırıda Bulundu

İtalyan Yetkili Makamları Saldırıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

İtalyan makamlarından yapılan açıklamada "ICT Rai ve Eurovision TV ile işbirliği içinde oylama işlemleri ve şarkı söyleme performansları sırasında ağ altyapılarına yönelik DDoS niteliğindeki çeşitli bilgisayar saldırıları hafifletildi." ifadelerine yer verildi. Polisin, Eurovision'a yönelik saldırıların tartışıldığı gruba ait olduğu iddia edilen Telegram sohbetlerini takibe aldığı da belirtildi.

Killnet, bu yılın başlarında Anonymous'taki sunucuların çevrimdışına alındığı bir saldırının arkasında olduğunu iddia ettikten sonra adından söz ettirmişti. Bu saldırı, Anonymous'un Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından birlik hareketlerinin ayrıntılarını ve diğer askerî bilgileri sızdırma taahhüdünün ardından gelmişti. Killnet, Telegram kanalındaki bir gönderide polisin iddialarına saldırının arkasında olmadığını söyleyerek karşılık verdi.

Dahası grup, üzerlerindeki uçlamaya misilleme olarak İtalyan polisinin yanı sıra 10 belirtilmeyen ülkeye "savaş ilan edeceğini" söyledi.

En İyi / Popüler Online Oyunlar

Minecraft

Minecraft

Minecraft, skin'leriyle öne çıkan popüler bir macera oyunu. Ücretsiz (bedava) ve full sürüm seçeneğiyle Minecraft dünyasına adım atın!

World Of Tanks

World Of Tanks

World of Tanks PC'de ücretsiz oynanabilen online multiplayer tank savaş oyunudur. Her yerde savaşmak için World of Tanks Blitz indirin!

ÜCRETSİZ
PUBG

PUBG

PC için PUBG, mobil için PUBG Mobile ve PUBG Mobile Lite, dünyanın en çok oynanan battle royale oyunu. Hemen şimdi yükleyin, rekabete katılın!

Fortnite

Fortnite

Fortnite, PC için ücretsiz battle royale oyun. Fortnite PC ve Fortnite Mobile (Android APK) oynarken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

ÜCRETSİZ
HAWKEN

HAWKEN

HAWKEN ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir online FPS oyunudur

ÜCRETSİZ
World of Warcraft

World of Warcraft

World of Warcraft sadece bir oyun değil, içerisinde yaşayacağınız bambaşka bir dünya olarak sizi kendisine bağlayacak yeni bir yaşam tarzı.

War Thunder

War Thunder

War Thunder, uçakların ön planda olduğu ücretsiz bir 2. Dünya Savaşı oyunudur.

ÜCRETSİZ
Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic

Dünyanın en önemli serilerinden birisi olan Star Wars'ın muhteşem MMO oyunu Star Wars: The Old Republic ile gizemli bir evrenin sırrını çözmeye hazır mısınız?

DENEME SÜRÜMÜ
PlanetSide 2

PlanetSide 2

PlanetSide 2, DayBreak Games tarafından geliştirilen ve Steam üzerinden oynanabilen MMOFPS oyunudur.

ÜCRETSİZ
Quake Champions

Quake Champions

Quake Champions çok oyunculu olarak oynanan bir FPS oyunudur

YORUMLAR