Rus Milyarder Ölümsüzlüğü Arıyor

Dimitri Itskov adlı Rus milyarderin ölümsüzlüğü bulmak ve cyborgları yaratmak için çalışmalara başladığı açıklandı.

Rus Milyarder Ölümsüzlüğü Arıyor

Dmitri Itskov adlı Rus milyarderin insanoğlunda ölümsüzlüğü elde etmek için planlar hazırladığı ve 2045 yılına kadar insan-robot karışımı cyborgların devreye sokulması için çalışmalara başladığı halk arasında tedirginlikle karşılanmaya devam ediyor. Zira Itskov bu planlarından ilk olarak 2011 yılında bahsettiğinde pek ciddiye alınmamıştı.

Ancak bu sefer bir takvim açıklayan ve çalışmalara başlandığını duyuran Itskov'un cyborglar konusunda ciddi olduğu ortaya çıktı. Avatar olarak adlandırılan robot bedenlerle insan beyninin birleşiminden oluşacak olan cyborglar için hazırlanan plan ise şu şekilde:

Avatar A: İnsan beyni ile uzaktan yönetilen bir robot olarak hazırlanacak olan ilk prototipin 2020 yılına kadar devreye sokulması.

Avatar B: 2025 yılına kadar ölü bir kişinin beyninin robota monte edilmesi ve işlevsel olup olmadığının test edilmesi, ölen kişinin zihnini hala barındırıp barındırmadığının görülmesi.

Avatar C: 2035 yılında devreye girmesi planlanan bu son model ise tamamiyle işlevsel bir cyborgun yaratılmasını kapsamakta.

Projenin resmi sitesinde yapılan açıklama ise "Yaşlanmayı ve hatta ölmeyi yok etmenin mümkünlüğü ile gerekliliğine, ayrıca fiziksel bedenlerin getirdiği mental ve fiziki sınırlamaların temelinin ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz." şeklinde oldu.

Filmlerde rastladığımız bilimadamı profilini andıran Rus milyarderin önüne Rusya Federasyonu veya herhangi bir ülkenin hükümeti tarafından herhangi bir engel konulup konulmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Blackberry BBM Music servisini kapatıyor

YORUMLAR