Microsoft'a Göre Rusya, Ukrayna'nın Müttefiklerini Hacklemeye Çalışıyor

Rusya-Ukrayna savaşı arasındaki cephelerden biri de siber savaş üzerine. Microsoft, Rus hackerların Ukrayna müttefiklerini hacklemeye çalıştıklarını iddia etti.

Microsoft'a Göre Rusya, Ukrayna'nın Müttefiklerini Hacklemeye Çalışıyor

2022'nin en önemli gündem olaylarından biri olan Rusya ve Ukrayna arasındaki sıcak çatışma devam ederken arka planda siber savaşlar da tüm hızla sürüyor. Microsoft'un bugün yayınladığı rapora göre Rusya, Ukrayna'nın müttefiklerini hacklemeye çalışıyor. 

Rus destekli hackerların, Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyen 42 ülkeye karşı savaş açtığını iddia eden Microsoft, gerçekleştirilen saldırıların %49'unun devlet sitelerine karşı yapıldığını belirtti. Türkiye, saldırı altında olan ülkelerden biri!

Microsoft'a Göre Rusya, Ukrayna'nın Müttefiklerini Hacklemeye Çalışıyor

Saldırıların Dörtte Biri Başarılı Oldu!

Rapora göre savaşın başladığı şubat ayından beri hacker saldırılarının en az dörtte biri başarıyla sonuçlandı. Microsoft'a göre saldırıların asıl amacı, gizli devlet belgelerinin ele geçirilerek Ukrayna için yapılan yardımlara karşı şantaj amacıyla kullanılması. 

"Saldırıların hedefi tüm dünyaya yayılmış olsa da, hacker aktivitelerinin %63'ü NATO üyelerine yoğunlaşıyor"

Rus hackerların en öncelikli hedeflerinden biri tahmin edebileceğiniz üzere ABD. Yapılan saldırıların %12'si direkt olarak ABD'yi hedef alıyor. 

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri Brad Smith, yaşanan hacker saldırıları hakkında "Ukrayna'daki savaş sadece bizlere ders vermekle kalmıyor, aynı zamanda demokrasinin geleceğini korumak için hayati önem taşıyacak etkili önlemler almamız gerektiğine dair bir eylem çağrısı da yapıyor" dedi. 

Windows 10 ve Windows 11 Rusya'da Yasaklandı
İNTERNET

Windows 10 ve Windows 11 Rusya'da Yasaklandı

Rus kullanıcılar, Windows yasağıyla daha fazla teknolojiye erişimini kaybediyor.Rus kullanıcılarının, Batı teknolojisi üzerindeki baskılar sürdürüldüğü için artık Windows 10 ve Windows 11'i indiremeyecekleri bildiriliyor.

YORUMLAR