Sadece Bir Günde Facebook'a 1.1 Milyar Fotoğraf Yüklendi

Facebook'un satın almış olduğu mobil fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'ın günden güne kan kaybettiği dedikoduları dolaşmaya devam ederken, konuyla ilgili bazı istatistikler ortaya çıkmaya başladı. Gözler önüne serilen istatistiksel bilgilerden birisi

Sadece Bir Günde Facebook'a 1.1 Milyar Fotoğraf Yüklendi

Facebook'un satın almış olduğu mobil fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'ın günden güne kan kaybettiği dedikoduları dolaşmaya devam ederken, konuyla ilgili bazı istatistikler ortaya çıkmaya başladı. Gözler önüne serilen istatistiksel bilgilerden biriside Instagram üzerine günlük yüklenen fotoğraf sayısı oldu. Her gün toplamda kullanıcılar Instagram üzerine toplamda 40 milyon civarı fotoğraf yüklüyorlar ve bu da demek oluyor ki günlük olarak iki kullanıcı başına paylaşılan fotoğraf sayısı sadece bir.

Aslında diğer fotoğraf paylaşma uygulamalarına ve servislerine baktığınız zaman günlük 40 milyon fotoğraf gerçekten çok iyi bir rakam ve diğer servislere göre çok çok daha fazla. Tabi ki bu bahsettiğimiz diğer servisler arasından Facebook'u çıkartıyoruz.

Zaten toplam 240 milyar fotoğrafla Facebook bu alanda şu an rekabetsiz ve tartışmasız bir şekilde kral konumunda. Sadece yılbaşı arifesinde ve yılbaşı gününde toplamda 1.1 milyar fotoğraf yüklenen bir site için bu rakamlar zaten hiç de şaşırtıcı değil.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 844 milyon fotoğraf yüklendiğini düşündüğünüz zaman bu yıl gerçekleştirilen 1.1 milyar fotoğraf yüklemesi bir rekor niteliğinde. Bunun dışında istatistiklere göz atmaya devam ettiğimiz zaman Facebook'un günlük ortalama 550 milyon gibi bir fotoğraf yüklenme sayısına ulaştığını görmemiz de mümkün.

Tabii ki Facebook'un yeni yıl verileriyle Instagram'ın günlük ortalama sayılarını karşılaştırmak çok da adil olmayacaktır. Sonuç olarak sıradan bir günde bile Facebook kullanıcılarının ortalama 300 milyon fotoğraf yüklediğini düşündüğünüzde Instagram'ı yerden yere vurmaya gerek yok gibi. Beklenenden çok daha kısa bir zaman zarfında Instagram'ın daha iyi yerlere geleceği bir gerçek.

Facebook Arama Sonuçlarından Kendinizi Gizleyemeyeceksiniz!

YORUMLAR