Sahte Facebook Uygulamaları Tehdit Saçıyor!

Facebook kullanıcılarını tehdit eden güvenlik açıkları ile üçüncü partiler pek çok kişinin özel bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

Sahte Facebook Uygulamaları Tehdit Saçıyor!

Popüler sosyal medya platformlarından olan Facebook'ta yer alan bazı uygulamalar, üyelerin kişisel bilgilerine yönelik saldırılarda bulunmaya devam ediyor. Yasadışı olan bu uygulamalar, özellikle dikkatsiz ve tecrübesiz kullanıcıları hedef alıyor.

Konuya ilişkin meydana gelen son gelişmede bazı Facebook sayfaları kullanıcıların güvenlik ayarlarını değiştirerek uygulama indirmelerini ve telefon numaralarını talep ediyor. Bu sayede Android işletim sistemli telefonlara virüs bulaştıran suçlular, kişisel bilgileri kolayca ele geçirebiliyor.

Tüm kullanıcıları etkileyen bu tehdide karşı elbette eliniz kolunuz bağlı değil. Öncelikle "Tekrar hoşgeldiniz" ibaresini taşıyan bir doğrulama penceresi ile karşılaşırsanız kesinlikle istenen bilgileri vermeyin. Bu pencere, Facebook yönetiminin artan saldırılara karşı önlem aldığını ve bu tedbirlerden faydalanabilmeniz için gereken uygulamayı Android işletim sistemli cihazınıza indirmeniz gerektiğini belirtiyor. Pop-up olarak açılan bu ekran her ne kadar Facebook'un kendi özelliği gibi görünse de aslında siber suçluların tasarladığı bir çeşit hile.

Popüler antivirüs ve güvenlik firması ESET’in blog sayfası 'We Live Security' yazarlarından Bilgisayar Güvenlik Analisti Graham Cluley, kullanıcıları bu tür uyarılara güvenmemelerini ve kesinlikle telefon numaralarını vermemeleri gerektiğini belirtiyor.

Siz de bu türden bir pencereyle karşılaştıysanız ve numaranızı girdiyseniz üçüncü şahıslar aramalarınıza, mesajlarınıza, kişisel bilgilerinize ve dolayısıyla banka hesap bilgilerinize erişim sağlayabilirler. Bu tür tehditlerden sakınmak için güvenlik ayarlarınızda değişiklik yapmak isteyen uygulamalara dikkat edin ve talep ettikleri bilgileri sakın vermeyin. Buna ek olarak güvenilir bir mobil antivirüs programı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Twitter'da Artık Sinirleriniz Bozulmayacak

YORUMLAR