Ubisoft Uyardı: Sahte Far Cry 6 Beta Daveti E-Postalarına Dikkat!

Ubisoft, sahte Far Cry 6 beta daveti e-postaları konusunda oyuncuları uyardı. Bilgisayar korsanları, sahte e-posta aracılığıyla bilgilerinizi ele geçirebilir.

Kötü niyetli kişiler, oyunculara sahte Far Cry 6 beta daveti e-postaları göndermeye başladı. Bilgisayar korsanları sahte e-posta aracılığıyla kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeyi hedefliyor. Konuya dair detaylar haberimizde.

Sahte Far Cry 6 Beta Daveti E-Postaları Bilgilerinizi Ele Geçirebilir

Far Cry 6, ilk olarak 2020 yılının temmuz ayında sızdırılmıştı. Fransa merkezli video oyunu şirketi Ubisoft, yaşanan sızıntının ardından 12 Temmuz tarihinde düzenlediği Ubisoft Forward etkinliğinde Far Cry serisinin yeni oyununu duyurmuştu. Duyurulduğu ilk günden itibaren çok sayıda oyuncu tarafından sabırsızlıkla beklenen Far Cry 6, 31 Aralık 2021 tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X / S, Xbox One ve Google Stadia platformlarına çıkışını gerçekleştirecek.

Açık dünya temasına sahip olan video oyununu merakla bekleyen oyuncuları bekleyen bir tehlike ortaya çıktı. TheRadBrad isimli Twitter kullanıcısı, Far Cry serisinin yeni oyununa beta erişimine imkan tanıdığını iddia eden bir e-postanın gönderildiğini iddia etti. Tüm içerik oluşturucularının dikkatli olması gerektiğini belirten TheRadBrad, gönderilen e-postada erişim için özel bir şifrenin de yer aldığını ifade etti. Bu durum, e-mailin sahte olmasının farkedilmesini önemli ölçüde zor hale getiriyor.

Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan tweette, sahte e-mailde yer alan virüs, sisteme bulaştığı andan itibaren ekranı izlemeye başlıyor. Bilgisayar korsanları bu sayede virüs bulaşan sistemlerdeki bilgileri ele geçiriyor. Bu sebepten ötürü sahte e-maillere karşı dikkatli olmalısınız ve size gönderilen her bağlantıya tıklamamalısınız. Ek olarak, e-postanın gerçek hesaptan gönderilip gönderilmediğini kontrol etmelisiniz.

Konuya ilişkin önemli bir açıklama yapan Ubisoft şirketi, söz konusu e-postaların phishing yani kimlik avi girişimi içerdiğini söyledi. Video oyunu sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Ubisoft, oyuncuların bu tarz sahte e-maillere kesinlikle yanıt vermemeleri gerektiğini açıkladı.

Far Cry 6 Konusu Nedir?

Dani Rojas isimli bir yerel gerilla savaşçısını kontrol edeceğimiz Far Cry 6, hayali tropikal Yara ülkesinde geçecek. Ubisoft firması tarafından paylaşılan bilgilere göre Far Cry serisinin yeni video oyununda diktatör Anton Castillo'ya karşı mücadele ederek Yara ülkesini özgürlüğüne kavuşturmaya çalışacağız.

1 Milyar Kez İndirilen Bu Android Uygulaması Tehlike Saçıyor!
GÜVENLİK

1 Milyar Kez İndirilen Bu Android Uygulaması Tehlike Saçıyor!

1 milyar kez indirilen bir Android uygulaması, içerisinde barındırdığı güvenlik açıklarına rağmen üç aydan uzun bir süreden beri güvenlik güncellemesi almadı.

YORUMLAR