Şampiyon Rus Sporcu Suya Düşen iPhone Sebebiyle Hayatını Kaybetti

15 yaşındaki dövüş sporları şampiyonu Irina Rybnikova, şarj halinde suya düşen iPhone sebebiyle hayatını kaybetti.

Irina Rybnikova ölüm

Rusya’da yaşanan talihsiz ölüm, hayatımızın bir parçası olan akıllı telefonların tehlikelerini bir kez daha ortaya çıkardı. 15 yaşındaki dövüş sporları şampiyonu Irina Rybnikova, şarj halinde suya düşen iPhone sebebiyle hayatını kaybetti.

Irina Rybnikova ölüm 2

Irina Rybnikova, Antik Yunan devrinden kalan, güreş ve boks karışımı kuralsız bir tür spor olan pankration ile uğraşıyordu. Bu dalda birçok ödülü olan ve şampiyonlukları bulunan Irina Rybnikova, Cumartesi günü Rusya’nın Bratsk kentindeki evinde cansız şekilde bulunmuştu. Yapılan ilk araştırmalardan sonraysa şampiyon dövüşçünün ölüm sebebinin akıllı telefon olduğu tespit edildi.

Telefonunu şarja taktıktan sonra duşa giren talihsiz kadın, elektrik çarpması sebebiyle hayatını kaybetti. Şarj halindeki telefonun suya düşmesi sebebiyle elektrik akımına kapıldığı tespit edilen Irina Rybnikova’nın cansız bedenine ise ailesi ulaştı. Sadece iki ay önce Rusya şampiyonu olan Irina Rybnikova’nın arkadaşları, “Irina Dünya Şampiyonu olmak istiyordu” açıklamasını yaptıklar. Talihsiz şampiyonun 25 yaşındaki ablası Tatiana ise Komsomolskaya Pravda gazetesine, “Birçok arkadaşı olan güzel bir kızdı. Ağustos ayında küçük kızımın vaftiz anası olmuştu ve kızım ona nine diyordu. Artık aramızda değil. Çok üzüldük. Evimiz onsuz artık boş ve sessiz” açıklamasını yaptı.

Irina Rybnikova ölüm 3

Irina’nın yakın arkadaşlarından biriyse, “Muhteşem bir insandı. En iyisiydi, çok sevilirdi. Her zaman başarılı bir sporcu olmak isterdi. Onunla birlikte başka bir şehre taşınmayı ve eğitim almayı hayal ediyorduk. Herkes onu severdi, çok sosyaldi” dedi.

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır?
NASIL YAPILIR

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır?

  Telefonların en önemli sıkıntısı herhangi bir suya karşı yeterli dayanıklılıkta üretilmemeleri. Su geçirmeyen telefonları buraya dahil etmiyoruz tabii ki onlar nadir olanlardan.

Suya Düşen iPhone İki Gün Sonra Çalışır Halde Bulundu
MOBİL

Suya Düşen iPhone İki Gün Sonra Çalışır Halde Bulundu

İngiltere’nin Dorset şehri kıyılarında dalış yapan Cerys Hearsey isimli dalgıç, denizaltında hiç beklemediği bir olayla karşı karşıya geldi.

Türkiye'ye Düşen Meteoritlere Ne Oluyor?
TEKNOLOJİ

Türkiye'ye Düşen Meteoritlere Ne Oluyor?

  Türk bilim insanları, uzay çalışmaları yapan ülkelerde geçerli olan yasaların Türkiye'de de geçerli olmasını talep ettiler.

YORUMLAR