Samsung 2013'ün 2. Çeyreğinde 23 Milyon Galaxy S4 Sattı

TrendForce adlı araştırma firmasının açıkladığı verilere göre Samsung'un amiral gemisi Galaxy S4 2013 yılının ikinci çeyreğinde 23 milyon adet satıldı.

Samsung 2013'ün 2. Çeyreğinde 23 Milyon Galaxy S4 Sattı

TrendForce adlı araştırma firmasının açıkladığı verilere göre Samsung'un amiral gemisi Galaxy S4 2013 yılının ikinci çeyreğinde 23 milyon adet satıldı. Bu istatistikler daha önceden yayılan "Samsung Galaxy S4 satışlarda beklenileni vermedi" iddialarını çürütecek nitelikte görünüyor. Telefonun duyurulduğunda yapılan ilk eleştiriler cihazın çok büyük yenilikler getirmediği yönündeydi. Bu nedenle cihazın beklenildiği gibi yüksek heyecan uyandırmaması satışları etkileyebilirdi. Ayrıca 2 farklı işlemci ile çıkan Galaxy S4 kullanıcıların bu versiyonlar arasında tercih yapamaması ve stok sıkıntıları nedeniyle ilk aşamada başarı yakalayamama ihtimaline sahipti.

TrendForce'un yayınladığı istatistiklerde dikkat çeken farklı bir nokta ise üst seviye akıllı telefonlara talebin geçen dönemlere göre azalmış olması. Fakat orta ve giriş seviyesi telefonlar belirgin bir pay artışına sahipler. 

Yine 2013'ün 2. çeyreğinde Samsung'un 71 milyon akıllı telefon dağıtımı yaparak kendi rekorunu kırdığı ifade ediliyor.

Android 4.3'lü Yeni Nexus 7 Tanıtıldı

YORUMLAR