Samsung, Apple'a 80 Milyon iPhone Ekranı Üretecek

iPhone 14'e dair sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Yeni bir iddia Samsung'un Apple için 80 milyon OLED panel üreteceğini gösteriyor. İşte detaylar!

Samsung, Apple'a 80 Milyon iPhone Ekranı Üretecek

Son birkaç hafta içinde Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 14 serisi hakkında birkaç sızıntı gördük. Sızıntılar, Apple'ın nihayet iPhone 14 serisindeki çentiği, Face ID sensörleri ve ön kamera için çift delikli bir kesimi bırakacağını gösteriyor. Ayrıca Apple'ın iPhone 14 serisinde daha iyi bir selfie kamera ve 6 GB RAM sunabileceğini öğrendik.

Korea IT News'den yeni bir rapor, Apple'ın iPhone 14 modelleri için Samsung Display'den yaklaşık 80 milyon OLED panel tedarik edeceğini ortaya koyuyor.

Apple'ın planlarını bilen sektör uzmanları, Samsung Display'in iPhone 14 serisindeki dört modelin tümü için yaklaşık 80 milyon OLED panel tedarik edeceğini söylüyor. Raporda ayrıca Samsung Display'in iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için 6,1 inç OLED paneller ve iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max için 6,7 inç OLED paneller sunacağı vurgulanıyor. Tahmini 80 milyon panelden 38,17 milyonu yalnızca uygun fiyatlı iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için sağlanacak.

Samsung, Apple'a 80 Milyon iPhone Ekranı Üretecek

iPhone 14 İçin Pek Çok Tedarikçi Gündemde

Ancak Samsung Display, iPhone 14 serisi için tek ekran tedarikçisi olmayabilir. The Elec'ten ayrı bir rapor, Apple'ın bu hafta iPhone 14 serisi için BOE'nin OLED panelini değerlendireceğini ortaya koyuyor. Çinli üreticinin, üretim tarihlerini karşılamak için ay içinde onay almayı umduğu bildiriliyor.

BOE, bu yıl içinde üretime geçmeden önce iPhone 14 serisi için mümkün olduğu kadar çok panel için onay almayı hedefliyor. Ancak kaynaklar, Apple'ın son fiyaskonun ardından iPhone 14 serisi için BOE'yi yalnızca 5 milyon OLED panelle sınırlayabileceğini iddia ediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumla kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR