Samsung A9 Yongasından Ağzı Yanan Apple iPhone 7'de Intel Yonga Kullanacak

Samsung A9 yongasından çok şikayet alan Apple iPhone 7 için yonga stratejisini değiştirmeye karar verdi.

Samsung A9 Yongasından Ağzı Yanan Apple iPhone 7'de Intel Yonga Kullanacak

Apple iPhone 6s’lerde kullandığı Samsung A9 yongasından çok şikayet alınca, iPhone 7'de stratejisini değiştirmeye karar verdi.

Apple iPhone 6s’lerde 2 farklı üreticiye A9 yongası siparişi vermiş ve telefonlarda bunları kullanmıştı. Ancak Samsung’un ürettiği A9 yongaları cihazlarından performanslarından batarya ömürlerine kadar çeşitli şikayetlere maruz kalınca, Apple iPhone 7 serisinde Intel ile çalışmaya karar verdi.

Yani Apple iPhone 7 arka kapağında bir Intel Inside çıkarmasıyla piyasaya çıkabilir. Ancak Apple bunu hiç dert etmiyor. Çünkü Apple için cihazların kararlı çalışması, basit bir Intel çıkartmasından daha önemli.

Apple iPhone 7 için Intel 7360 LTE modem ve Intel CPU kullanmayı düşünüyor. İnternete sızan haberlere göre iPhone 7 için Intel’de bine yakın mühendis bu parçalar için çalışmaya başlamış bile. Ancak gelen diğer bir bilgi Apple’ın iPhone için Qualcomm Snapdragon ile de irtibat halinde olduğunu, iPhone 7’nin de iki farklı yonga üreticisine ait ürünleri kullanabileceğini de işaret ediyor.

Şimdilik bunlar “hep söylenti. Ancak 2016 yılı başında daha net bilgiler edinebileceğiz.

Samsung'un Ürettiği A9 Yongalar Apple iPhone 6s’leri Ateş Gibi Yakıyor

Apple iPhone 6s Serisi Bataryalarıyla İlgili Bir Açıklama Yaptı

İşte Apple'ın iPhone 7 ve Ötesi İçin Tasarladıkları

YORUMLAR