Samsung AMD'yi Satın Alacak Mı?

Son günlerde internette dolanmaya başlayan Samsung AMD'yi satın mı alıyor dedikoduları gerçeğe dönecek mi?

Samsung AMD'yi Satın Alacak Mı?

İnternet üzerinde son günlerde gezen haberlere göre Samsung, AMD'yi satın almakla ilgileniyor. Teknoloji devi Samsung'un da işlemci ürettiğini düşündüğümüzde, AMD ile ilgilenmesine şaşırmamak gerekiyor. Fakat gerçekten böyle bir satın alma işlemi gerçekleşecek mi merak konusu.

Her iki firma tarafından da hiç bir açıklama olmaması durumun netlik kazanmasını engelliyor. Bu nedenle bu haber şu an sadece sızıntı haber konumunda. Fakat Samsung gerçekten AMD'yi satın almak istiyorsa, detayları ile birlikte öğreneceğimiz günlerin yakın olduğunu düşünüyorum.

Peki böyle bir satın alma işlemi gerçekleşirse neler olur? sorusu aklınıza geldiyse hemen cevaplayalım. AMD'nin CPU ve GPU fikirlerinin ve planlarının hepsi Samsung'un eline geçmesi en önemli noktalardan bir tanesi. Bunun dışında bilgisayar ve diğer cihazlar için işlemciler üreten AMD'nin Samsung tarafından satın alınması, Samsung'un da işlemci piyasasında büyümesine neden olacaktır.

Eğer bu pazarlık ve satın alma olumlu sonuçlanırsa AMD, Samsung'un bütçesi sayesinde yapılacak araştırma ve geliştirmelerine daha fazla bütçe ayırarak gelişim ve büyüme sürecine girebilir. Böylece AMD kısa süre içerisinde atak yaparak Intel ile olan yarışında kendine taze kan sağlamış olur.

Samsung tarafında ise bu satın alma AMD çiplerinin kullanımı ve satışı ile elde edilecek gelirler söz konusu. Her iki firma için de olumlu sonuçlanacak bir anlaşma olabilecek olan bu satın alma, özellikle AMD'nin atağa kalkıp potansiyel gelişim kapasitesinden daha fazla gelişmesine neden olabilir.

Fakat yazı başında da söylediğim gibi bu haber şu an için sadece bir spekülasyondan ibaret. Bu nedenle herhangi bir gerçeklik taşımıyor. Firmalardan konuyla ilgili bir resmi açıklama gelirse, sizlerle paylaşacağımıza emin olabilirsiniz.

Skype'ın Web Uygulaması İçin Beta Davetiyeleri Gelmeye Başladı

YORUMLAR