Samsung Amerika'da Apple'ın Ünvanını Elinden Aldı 1 Numaraya Yerleşti

Samsung ABD'de en çok satan telefon tahtını Apple'dan kaptı.

Samsung Amerika'da Apple'ın Ünvanını Elinden Aldı 1 Numaraya Yerleşti

Geçmişte Samsung’un mali problemleri olduğu bir sır değil; ancak şirketin son zamanlarda yaptığı atılımın ardından rüzgâr tam tersine dönmüştü durumda. 

Bir önceki sene duyurduğu metal kasalı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile birlikte büyümesini sürdüren şirket, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’in piyasaya sürmesiyle birlikte karını yüzde 42 oranında arttırmıştı. Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Samsung’un Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptığı satışlar güçlenmeye devam ediyor. Analiz şirketinin yayınladığı rapora göre; Amerika’da yapılan satışların yüzde 28.8’lik kısmını Samsung yapmış durumda. Bu satış rakamı ise 11 aylık bir aradan sonra Samsung’un satış listesinin tepesine çıktığını gösteriyor. Tahmin edebileceğiniz gibi satış paylarında ikinci sırada ise yüzde 23’lük oranla Apple yer alıyor.

ABD'de hangi telefon ne kadar satıyor?

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’in piyasaya çıkmasıyla birlikte Samsung’un satış gelirlerinin de patladığı biliniyor. Sadece Amerika’da da değil; Dünya’nın dört bir yanında çılgınlar gibi satılan iki model, şirkete devasa gelirler getiriyor. Bununla birlikte Apple’ın ismi muhtemelen iPhone 7 olacak yeni telefonunu da bu sene içerisinde duyurması bekleniyor. Satış rekabetine bir de o zaman bakmak gerekiyor.

Mart ayında LG’nin Amerika satışlarının da çok iyi gittiği de raporda yer almış. Buna göre Mart ayında yapılan tüm telefon satışlarının yüzde 17.1’lik kısmını LG gerçekleştirmiş. ZTE yüzde 6.6’lık satışla dördüncülüğü eline geçirirken, Alcatel yüzde 4.5 ile beşinci olabilmiş. Bir diğer büyük Çinli üretici Huawei ise sadece yüzde 1 gibi bir pay elde edebilmiş.

Apple 13 Yıldır İlk Defa Satışlarında Gerileme Yaşadı Piyasalar Karıştı

Samsung, Yılın İlk Çeyreğindeki Akıllı Telefon Satışıyla Apple'a Fark Attı

Apple 2.El Telefon Satışına Başlıyor

YORUMLAR