Samsung, Apple'a Karşı Her Bölgede Lider - Araştırma

Apple’ın Android ve onun şu anki en önemli temsilcisi olan Samsung’a karşı kan kaybettiği ortada. Genel olarak dünya pazarında bu durum net bir şekilde görülebilirken özellikle de Kuzey Amerika bölgesinde Apple hâlâ Samsung ile baş başa bulunuyor. Bu iki

Samsung, Apple'a Karşı Her Bölgede Lider - Araştırma

Apple’ın Android ve onun şu anki en önemli temsilcisi olan Samsung’a karşı kan kaybettiği ortada. Genel olarak dünya pazarında bu durum net bir şekilde görülebilirken özellikle de Kuzey Amerika bölgesinde Apple hâlâ Samsung ile baş başa bulunuyor. Bu iki kıstasa dair farkı ortaya koyan son araştırma bahsettiğim durumu daha iyi açıklıyor.

Suudi Arabistan'da bulunan Kind Saud University ya da Türkçe ifade edecek olursak Kral Saud Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, Samsung ve Apple’ın pazardaki durumlarını konuşulan dillere göre nasıl bir değişim gösterdiğini ortaya koyuyor.

Görüldüğü üzere dünya genelindeki Samsung akıllı telefon kullanıcılarının yarısı İngilizce iken, Apple’ın tüm kullanıcıları arasında İngilizce konuşanların oranı yüzde 75. Samsung kullanıcılarının yüzde 25’i İspanyolca konuşurken yüzde 5’i de Türkçe konuşuyor. Bu veri Samsung’un Türkiye’de daha çok tercih edildiğinin de bir göstergesi.

Apple ürünlerinin kullananların yüzde 12’sini İspanyolca konuşanlar oluşturuyor. Apple’ın ürünlerini kullananlarının ciddi bir kısmının kendi ana dillerini tercih etmemeleri ve cihazları İngilizce kullanmalarının bu konuda göz ardı edilemeyecek bir detay olduğunu eklemeliyim. Zira bu haber vesilesiyle şirketimizde Apple ürünü kullananların üçte biri cihazı İngilizce kullanmayı tercih ediyorlar.

Yukarıdaki görsel ise Samsung’un Apple’a karşı ciddi üstünlüğünün olduğu pazarları net olarak ortaya koyuyor. Görüldüğü gibi Asya, Afrika ve Güney Amerika pazarlarında Apple’ın ortalama 3 ya da 4 katı bir üstünlük söz konusu. Diğer bölgelerde ise kıyasıya bir mücadele söz konusu.

En İyi 10 FPS Oyunu

YORUMLAR